Unde mergem? Concerte din weekend

15 Noi 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 16 noiembrie

Concertul acustic Coma Light are loc la Hard Rock Cafe, începând cu ora 21:30. Grupul a fost înființat în 1999 de șase tineri din București: Dan Costea, Cătălin Cheleman, Răzvan Albu, Răzvan Rădulescu (DJ Hefe), Sorin Petrescu, Matei Tibacu și Călin Marcu. Prima apariție pe scenă a fost în anul 2000, la Timișoara, în cadrul StudentFest. Coma a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe și artiști precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie. De la înființare până în prezent, Coma a susținut zeci de concerte în România și a fost prezentă la multe festivaluri importante precum Bestfest, Peninsula, Coke Live, Stuffstock, Shine Fest, Artmania și multe altele.

Metal Gates Festival se desfăşoară între 16 şi 18 noiembrie, în Club Quantic, după următorul program Vineri: 18:00-18:40 / Machiavellian God (foto), 19:00-19:40 / Tenebres, 20:00-20:40 / Darkest Horizon, 21:00-21:40 / Adimiron, 22:00-23:00 / Vulture Industries, 23:30-00:30 / Shining, 00:50-01:30 / Doomas, Sambata: 18:00-18:40 / Ocean of Grief, 19:00-19:40 / Distorted Force, 20:00-20:40 / A Taste Of Fear, 21:00-21:40 / Abigail, 22:00-23:00 / October Tide, 23:30-01:00 / Draconian, 01:20-02:00 / Crimena, Duminica: 17:00-17:40 / Damage Case, 18:00-18:40 / When Plagues Collide, 19:00-19:40 / Aeonian Sorrow, 20:00-20:40 / 1914, 21:00-22:00 / Clouds, 22:30-00:00 / Rotting Christ.* Accesul cu aparate foto si video semi-profesionale si profesionale, cu sau fara obiectiv detasabil nu este interzis, dar este recomandat, pentru confortul persoanelor din jurul dumneavoastra, sa fie folosite cu bun simt. *Pe toata durata festivalului va fi prezent un stand de merch care va avea la vanzare tricourile oficiale Metal Gates Festival si merchandise-ul trupelor participante.*Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea.

Krypton Unplugged la Joker's American Pub, în decor de bar american din anii 40. Dela ora 21.00, formula unplugged readuce pe scena acelasi sound vibrant si atmosfera extraordinara de spectacol creata de cei trei artisti de exceptie : Gabi " Gurita" Nicolau – voce, Eugen Mihaiescu - chitara acustica, Dragos Docan - fretless bass. Intrare : 30 de lei,acces public : ora 19.00, Str Covaci nr 3, Centrul Vechi, Rezervari : 0720 810 623

The Mission împlinește 18 ani și organizează cu acest prilej un eveniment la Romexpo (Pavilion C6), de la ora 22.00. Participă Luciano, Dennis Ferrer, Michel Cleis şi Ada Kaleh. Intrarea este 60 de lei.

Sâmbătă, 17 noiembrie

Partizanii Adrian Pleșca şi Răzvan Moldovan susțin un concert la Unteatru, de la ora 21:00. Muzica a fost cea care i-a unit pe cei doi cel mai mult. Există între ei o afinitate, o înţelegere artistică reciprocă, destul de rar întâlnite. Le-a plăcut mereu aceeaşi muzică şi nu ai crede că vreunul l-a influenţat pe altul, ci mai degrabă l-a potenţat. Ei sunt acei puţini artişti cu carieră solidă care au evitat soluţiile facile şi au stat departe de compromisuri. Toată lumea care îi iubeşte îi apreciază şi viceversa. Partizan, în varianta lărgită (Adrian, Răzvan, Vali Neamțu, Cristian Sandu, Vasile Malic și Dan Mușetescu) a înregistrat două albume, un disc single și trei videoclipuri. Piese precum "Fata mea", "Păpușea masculină" sau "Banii" sunt doar o parte din ceea ce am ascultat la Partizan. "Fata mea" a fost unul dintre hiturile anului 2002. Piesa "Manualul", lansată în toamna anului 2013 a fost foarte bine primită de public, de posturile de radio, şi de critica avizată din industria muzicală autohtonă, impresionând prin orchestraţii, creativitatea sound-ului, tonuri şi interpretarea artistică. Biletele sunt 45 de lei.

Dbltrbl aka The Purjes au concert & party la J'ai Bistrot, de ziua Izabelei (sau Double Celebration), de la ora 21,00. Nu am făcut public evenimentul ăsta din greșeală, totul e asumat! Ne cunoaștem, nu ne cunoaștem, consideră-te invitat! Nu avem bani să dăm de băut la toată lumea dar în prima parte a serii ne turnăm sufletul pe scenă pentru voi (jos) iar în a doua parte a serii ne mutăm la aparat să vă punem niște muzică, numa’ bună de dansat.

Duo-ul Balaklava Blues din Ucraina ajunge pentru prima dată în România și cântă în Club Control, de la ora 20:30. Biletele sunt Acces General - 20 lei.

Emisiunea tv "O dată-n viață" se va transforma, de la ora 19.00,  într-un spectacol live pe scena Sălii Palatului, la care participă Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Floarea Calota, Marcel Pavel, Monica Anghel, Nico, Paula Seling, Vlad Miriță, Matilda Pascal Cojocarița, Petrică Mâțu Stoian, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Alexandra Ungureanu, Aurelian Temișan, Ionuț Ungureanu, Ionuț Niculescu, Niculina Stoican, Sorin Francu, Cornelia și Lupu Rednic și invitați surpriză. Bietele sunt Golden VIP - 197 lei, VIP - 177 lei, Categoria I - 157 lei, Categoria II - 137 lei, Categoria III - 117 lei, Categoria IV - 57 lei

Popas Band vă aşteaptă la Hard Rock Cafe, de la ora 22.30. Îndrăgita trupă de cover-uri va interpreta, dintr-un playlist de excepţie, atât binecunoscutele hituri ale anilor ’70–’90, cât şi piese pop-rock mai noi sau compoziţii proprii. Popas este o trupă formată din oameni care nu mai cred în sintagma "ce vrea publicul". Fondată în 2006 de către Marius Popa (Spin, Latin Expres, Jukebox, Foişorul de Foc), trupa are următoarea componenţă: Marius Popa - voce, chitară; Medéa Bălănică – voce; Amalia Uruc – voce; Florin Șerban – chitară, Gabor Pal – tobe, Nelu Niculae – bas si Gabi Pîndici – claviaturi. Intrarea este liberă. Rezervari la 021 2066261.

Duminică, 18 noiembrie

De la ora 19.00, Londophone, Zalomit 2, ne invită la concertul Saudade + Algebra. Saudade este o trupă post-punk, din Bucuresti iar Algebra - surf-post-punk instrumental- susţine ultimul concert pentru o vreme, având un EP nou in lucru, probabil gata la inceputul anului viitor. Intrare: 5 lei

Concert de deschidere a Festivalului RadiRo 2018, la Sala Radio, Str. General Berthelot nr. 60-64, de la ora 19.00. Orchestra Națională Radio, dirijor: Jean-Claude Casadesus, solist: Javier Perianes – pian vor interpreta: George Enescu: Rapsodia op. 11 nr. 1 în La major, Maurice Ravel: Concertul în Sol pentru pian și orchestră, Maurice Ravel: Pavana pentru o infantă defunctă, Claude Debussy: Preludiu la după-amiaza unui faun, Maurice Ravel: Suita a II-a ”Daphnis si Chloé”. Orchestra Națională Radio, ansamblu ce împlinește în acest an 90 de ani și care a marcat timp de aproape un secol peisajul artistic românesc, a fost constituită în 1928, din iniţiativa şi sub conducerea compozitorului Mihail Jora, o dată cu momentul lansă­rii postului public de radio. La pupitrul ansamblului au fost prezenţi, de-a lungul timpului, mari dirijori români ca Ionel Perlea, Alfred Alessandrescu, Theodor Rogalski, Constantin Silvestri, Iosif Conta, Emanuel Elenescu, Horia Andreescu şi Tiberiu Soare, precum şi invitaţi de prestigiu ca George Enescu, Sergiu Comissiona, Ion Baciu, Cristian Mandeal, Christian Badea. Jean-Claude Casadesus. In paralel cu o cariera internațională de succes, în care a condus orchestre din Asia, cele două Americi și Europa, dirijorul Jean-Claude Casadesus s-a impus ca un pilon al vieții muzicale din Lille, regiunea Hauts-de-France. A rămas fidel Orchestrei Naționale din Lille, pe care a fondat-o în 1976 și a dezvoltat în jurul acesteia generoase proiecte muzical-creative și educaționale. Cu ansamblul din Lille a înregistrat peste 30 de albume discografice și a susținut turnee în 32 de țări. Javier Perianes. Descris de presa internatională ca un interpret rafinat, cu gusturi impecabile în alegerea repertoriului, pianistul spaniol Javier Perianes susţine concerte şi recitaluri pe cinci continente. Mari săli de concerte găzduiesc întâlnirile sale cu publicul, printre care prestigioasele Carnegie Hall din New York, Barbican Hall din Londra, Marea Sală a Conservatorului din Moscova, Suntory Hall din Tokyo, Teatro Colón din Buenos Aires. Mai multe detalii la: http://www.radirofestival.ro/?page_id=842

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră