Unde mergem? Concerte din weekend

23 Aug 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 24 august

Quantic Club este gazda unui concert de excepţie, Sarmalele Reci și Timpuri Noi vor cânta acustic începând cu ora 19:00. Biletele sunt în presale - 35 lei, la intrare - 50 lei. Înființată în 1993, cu o discografie ce cuprinde opt albume și apariții la numeroase festivaluri din țară și din străinătate, Sarmalele Reci are una dintre cele mai constante prezenţe pe scena muzicală românească, fiind un proiect artistic de calitate, bazat pe creativitate, inovaţie și energie. Pe parcursul carierei, trupa a beneficiat de recunoaştere din partea revistelor muzicale şi mass media. În anul 2007, trupa primit premiul "Actualitatea Muzicală" pentru 14 ani de succes în muzica rock. Timpuri Noi este simbolul rockului românesc al ultimelor decenii și, în formula actuală, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent și acid. De la înființarea trupei, Dan Iliescu a fost prezent în Timpuri Noi în calitate de compozitor și chitarist. Începând cu anul 2011, Dan Iliescu și-a asumat și rolul de solist, continuând misiunea muzicală asumată în urmă cu câteva decenii. Pentru cei care nu știu încă, Dan Iliescu este compozitorul tuturor hit-urilor pe care publicul le știe atât de bine: "Stere","Adeline", "Luca", "Helga", "Bordelul Mov", "Catran", "Nato", "Tata", iar lista poate continua, cu doar câteva excepții, cu toate albumele scoase de-a lungul timpului de către Timpuri Noi.

La Muzeul Naţional al Literaturii Române, Nicolae Crețulescu 8, de la ora 19.00, concert Nicu Alifantis. Acesta este unul extra stagiunii „Nicu Alifantis - În grădină la Muzeu” și se datorează acelor oameni minunați ce au stat pe 1 august în grădina Muzeului ascultând ca la un radio ce se întâmpla înăuntru. Motivul îl știți: vremea năbădăioasă. Dar ce ne mai mirăm, doar Alifantis este un cântăreț al intemperiilor, nu-i așa?. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Concert Jukebox & Bella Santiago @Beluga Club, începând cu ora 20.30. Jukebox este jukebox, tonomatul fabricat în România! S-ar putea spune ca toate concertele lor sunt “ediție speciala” iar veselia, carisma, autenticitatea, umorul, emotia, energia si experienta muzicienilor completeaza un show live de excepție. Cele mai cunoscute hituri internaționale pop rock, rock, pop, latino, reggae, retro, funk, R&B, dance, alături de piesele originale Jukebox, fac deliciul unor concerte memorabile.Trupa, în frunte cu simpaticul Alex Vasilache, este foarte cunoscută și pentru prezența în emisiunea “Cronica Cârcotasilor”, timp de 10 ani, dar și pentru participarea la numeroase festivaluri și concursuri (Eurovision 2005, Festival Mamaia 2009, X Factor 2015, Eurovision 2016, Românii Au Talent 2016, Te Cunosc de Undeva 2017, Eurovision 2018). Iar povestea nu se oprește aici: “tonomatul” fabricat în România își îmbogateste constant și consecvent repertoriul și prestația, astfel încât fiecare show este o experiență unică, plină de energie și muzică bună, interpretată impecabil Live de unii dintre cei mai buni muzicieni Romania.Cu aproape 20 ani de activitate și peste 1800 concerte live, Jukebox este una dintre cele mai populare trupe din România. Până în prezent, Jukebox a lansat trei albume și mai multe single-uri. În februarie 2017 trupa s-a îmbogățit cu o voce excepțională și o apariție exotică, Bella Santiago, noua solistă Jukebox, și a lansat “Vocea Ta”, piesa având peste 1,4 milioane vizualizări pe YouTube. Bella a urmat cursuri de muzică de la vârstă de 12 ani și a început să cânte în concerte publice și private în Filipine, Malaezia și Taiwan, de la vârsta de 15 ani, fiind denumită “mica Beyonce” a Asiei. În 2016, frumoasa filipineză a ajuns până în finala concursului “Românii au talent” și s-a făcut remarcată prin show-ul energic și vocea puternică, iar la începutul anului 2017, artista a lansat primul single și videoclip din cariera solo, “Unpredictable”, piesă produsă în studiourile HaHaHa Production.În luna februarie 2018 Jukebox & Bella Santiago au fost finaliști Eurovision România cu piesa “Auzi Cum Bate”, aceștia obținând cel mai mare punctaj de la juriul de specialitate.

Cea de-a 5-a ediție Bucharest GreenSounds Festival, cu intrare liberă, va avea loc în weekendul 24 - 26 august, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Festivalul este organizat de Primăria Capitalei, prin creart, și oferă publicului trei zile de concerte cu artiști și trupe de renume din țară și din străinătate, activități recreative și un spațiu de gastronomie internațională. Concertele vor avea loc după cum urmează: Ziua #1 - 24 august: Veran Zorilă, Jurjak, Basska, K-lu, ROA, ‚Subcarpati Acoustic, Ky-Mani Marley, ZIUA #2 - 25 august: NoruNegru, RoadkillSoda, Implant pentru Refuz, Coma, The Kryptonite Sparks, Omul cu șobolani, Sofa Surfers, The Hives, ZIUA #3 - 26 august, The Amsterdams, GUZ, The Details, NEXT EX, CS84, Valeria Stoica, Grimus, UB40 featuring Ali Astro and Mickey

Sâmbătă, 25 august

Începând cu ora 14.00, invitații sunt așteptați să ia parte la o experiență memorabilă în mijlocul naturii - dar în oraș - chiar pe malul lacului Străulești, unde vor concerta live pe scena principală The Noisettes, Waldeck și Jessie Ware (foto)  în timp ce UFe, Iorga, DJ Vasile și K-lu vor mixa pe scena special amenajată pe lac. Jessie Ware s-a născut în Londra şi a debutat în 2012 cu albumul Devotion, situat pe poziţia a cincea în UK Albums Chart. Pornind de la improvizaţii jazz mixate cu ritmuri house, Jessie Ware abordează în prezent un sound puternic și bine definit, dezvăluindu-şi personalitatea muzicală până la cele mai mici detalii în piese precum Midnight sau Alone. Grupul londonez de indie rock The Noisettes a devenit cunoscut şi apreciat în toată lumea odată cu lansarea single-ului "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)”, ce a ajuns rapid pe locul al doilea în  UK Singles Chart în primăvara anului 2009.  Never Forget You, extras de pe acelaşi album, a devenit rapid hit, fiind cea mai recunoscută şi apreciată melodie a trupei. Austriacul Waldeck este renumit pentru abordarea proprie a swing-ului contemporan, în combinaţie cu ritmuri de trip hop şi downtempo. Puţini ştiu că şi-a început cariera muzicală încă de la vârstă de 6 ani, dar cu siguranţă mulţi vor recunoaşte Addicted pe scena Appletone Party încă de la primele acorduri. Intrarea la Appletone Party #RecoltaUrbana se face numai cu brăţară de acces, ce poate fi procurată prin intermediul comunităţilor Nuit Sociale, Color/The Fresh, Oha sau VRTW. În afara live act-urilor muzicale, invitaţii vor avea numeroase spaţii în care se pot relaxa şi pot savura un cidru rece sau o îngheţată cu cidru: la soare pe şezlongurile Strongbow, la umbra copacilor pe pătură sau privind apusul din leagănele de pe malul lacului. Publicul are la dispoziție dispoziţie o serie de jocuri ce le vor testa îndemânarea, iar cei mai curajoşi sunt invitaţi să încerce tiroliana Old Mout.

Legendara formaţie Compact B se reunește în formulă completă la Hop Garden pentru un concert de senzație, preconizat să înceapă în jurul orei 19.00. Hituri ce au inspirat generații întregi precum "Mă voi întoarce", "Omul negru", "Cine ești tu oare?" și multe altele vor răsuna LIVE pe terasa #HopGarden, în aplauzele dumneavoastră. Pretul biletului este de 35 lei si se achizitioneaza la intrare. Rezervări la telefon 0770 448 443.

Nightlosers cântă în Club Quantic, începând cu ora 19:00. Grupul a luat naștere în 1994, şi e cunoscut pentru muzica ce combină bluesul american cu elemente de folclor autentic ardelenesc. În cei peste 23 de ani de existență a avut numeroase concerte în SUA, Canada, Cuba, India, și în mai toată Europa. Formația este cunoscută de publicul larg datorită pieselor "Bețivan Ratat" și "Dragostea-i ca și o râie", ce reflectă spiritul umoristic specific trupei unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradițională autentică ardelenească (țigănească, ungurească & românească).

The Mono Jacks susține un acustic la ARCUB, concert inclus în UNDERCLOUD - Festivalul de Teatru Independent de Orice. Ediția a XI-a a festivalului aduce în Pasajul Gabroveni prima trupă live din istoria festivalului: The Mono Jacks, unul dintre cele mai importante repere din muzica alternativă românească. The Mono Jacks înseamnă Doru Trăscău (voce, chitară), Cristian Chiru (bass), Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe). Trupa este o colecție de gânduri și emoții puse pe note, care a început să prindă viață în toamna lui 2008 la inițiativa lui Doru Trăscău. Formația a avut parte de un debut excelent, a lansat până acum un album și două EP-uri, primite cu entuziasm de public, și a adunat o bogată experiență de live atât în cluburi cât și la mari festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania. Biletele la concertul The Mono Jacks de la la ARCUB sunt 40 lei.

Duminică, 26 august

Micul Paris are concert în True Club, începând cu ora 20:00. Trupa Micul Paris s-a înființat în anul 2009, timp în care a mai avut loc mici schimbări ale componenței, dar sound-ul s-a păstrat. A cântat în mai toate localurile din București, dar și în alte orașe precum Costinești, Eforie, Mangalia, Ploiești, Râșnov, Brașov, Sighișoara. Micul Paris abordează stilul pop rock acustic (chitare acustice, pian, violoncel), având în repertoriu atât piese proprii cât și cover-uri. Componența de bază a trupei este: Onu Pavelescu (chitară, voce, violoncel), Pavel Stoica (clape), Ana Pavelescu (violoncel, voce), Ionuț Calotă (bass), Lavinia Emanoil (voce) și Daniel Croitoru (tobe). Accesul la eveniment este gratuit.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră