Maestrul Tudor Gheorghe predă o „Lecţie deschisă despre iubire” la Sala Palatului

30 Apr 2015
Maestrul Tudor Gheorghe predă o „Lecţie deschisă despre iubire” la Sala Palatului
Un îndrăgostit declarat de vers, de rime, de cuvinte meșteșugite, un veșnic îndrăgostit de limba română, Tudor Gheorghe vine pe 7 mai pe scena Sălii Palatului din București cu un spectacol inedit, un eveniment cultural de excepție intitulat: ”Lecția”.

Un concert prin care maestrul ne va face să ne reîndrăgostim de limba română în maniera-i caracteristică: prin muzică, prin versuri, prin vorbe cu tâlc. Iar la final, vom putea spune că mare adevăr grăita poetul când a scris ”Limba noastră-i o comoară”.

În doar 100 de minute, publicul va fi plimbat prin o serie de stări emoționale: de la meditație, la umor, căci spectacolul acoperă texte excepţionale, bijuterii cunoscute sau ascunse în lada de zestre a culturii românești, de la Dosoftei la Nichita Stănescu, menite să aducă în centrul atenție frumusețea și farmecul limbii române.

”Departe de a cădea în didacticism, spectacolul meu ”Lecţia” are de la pledoaria pentru păstrarea curăţeniei limbii române, la redescoperirea primelor manifestări literare prezentate cu umor, unele sub formula „ştiaţi că?”, de la candoarea exprimării poetice a iubirii, romantice sau erotice, până la cea mai frumoasă poezie de dragoste şi până la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui să uităm: să iubim. Iată câteva din temele pe care le vom dezbate în spectacolul Lecția.” Tudor Gheorghe 

Biletele costă între 70 şi 200 de lei, în funcţie de categorie
 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră