Eurovision 2015:Trupa Voltaj,"trendsetter cu conștiință socială", potrivit televiziunii naționale austriece

14 Mai 2015
Eurovision 2015:Trupa Voltaj,
Prezența trupei Voltaj la Eurovision 2015, la Viena, nu a trecut neobservată. Față de edițiile precedente, comentariile la adresa României sunt pozitive, chiar dacă nimeni nu ne dă mari șanse de a ocupa un loc fruntaș.
”Trupa românească Voltaj este deja un concept pentru conaționalii lor. Nu doar că are succes încă din anii 80, dar are și suflet. De peste zece ani, formația sprijină cinci organizații sociale. Ei știu cu exactitate de ce este atât de important să sprijini oameni tineri aflați în suferință și de ce Eurovisionul este platforma potrivită pentru astfel de mesaje. Voltaj înseamnă energie. Cu această energie și spontaneitate s-a înființat trupa”, notează site-ul televiziunii naționale austriece ORF.

”Eram un cerc de prieteni. Ne făcea plăcere să cântăm și într-o zi ne-am decis să formăm o trupă. Asta se întâmpla în 1982. Am fost întotdeauna cinci membri. Chitariștii Gabi ”Porcus” Constantin și Valeriu ”Prunus” Ionescu sunt membrii fondatori. Solistul Călin Goia s-a alăturat în 1998, iar toboșarul Oliver Sterian patru ani mai târziu”, povestesc membrii trupei, pentru sursa citată.

”Din anii 80, trupa a susținut nu doar nenumărate concerte naționale și internaționale, dar se consideră și un trendsetter pentru industria muzicii din România. Prin asta se înțelege și o abordare inovativă a producției video și muzicale”, scriu austriecii.

”Noi am fost primii care am concertat în fața unui singur fan și am susținut un concert live pe un aeroport. Videoclipul piesei noastre 'Dematurizarea' este filmat integral cu camera unui telefon mobil. Piesa 'Noapte Bună' conține grafică 3D și am fost și singurii din România care am lansat un album – 'Bungee' - în format CD multimedia”, se mândresc componenții trupei.

Ei sunt conștienți de punctele lor forte. ”Calitatea noastră numărul unu este că reprezentăm nu doar o trupă, ci suntem o familie. Luăm decizii împreună și nu avem un lider. Inspirația pentru muzică vine din viață si tot ceea ce iubim. Cei mai mulți avem copii și asta ne-a inspirat pentru piesa 'De la capăt'. Nu este doar o piesă, este un manifest care descrie soarta multor copii români, care sunt neglijați de părinții plecați în străinătate”.

”De la capăt” este un proiect prin care trupa Voltaj adună donații pentru copiii defavorizați din România. Acei copii care rămân acasă, în timp ce părinții lor pleacă la muncă în alte țări. ”Acești copii trăiesc cu o traumă, fiindcă le lipsește afecțiunea, chiar dacă primesc cadouri de la părinții lor. Nu este o decizie arbitrară. Acești oameni muncesc din greu și sunt onești. Ei fac concesii imense, prin lăsarea familiei în urmă. Acești oameni trebuie respectați și nu judecați”, subliniează cei de la Voltaj.

”N-am crezut niciodată că vom ajunge cu această melodie la Eurovision. Noi credem într-un viitor mai bun, în care oamenii aflați în suferință vor fi ajutați să creeze pentru noi și pentru ei înșiși o lume minunată. Noi nu ne vom abate de la drumul nostru. De 10 ani ne implicăm în proiecte sociale și nu ne vom opri aici. În același timp ne vom concentra pe cariera muzicală și la vară vom lansa un nou single”, au încheiat membrii Voltaj.

”Ce vor prezenta pe scena Eurovision este încă secret. Cei de la Voltaj sunt convinși că prin ideile lor pot fi sensibilizați mulți oameni și motivați să se alăture campaniei”, este concluzia jurnaliștilor austrieci de la ORF. (I.D) 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră