„The Ladies Sing Jazz” cu Irina Sârbu și Nadia Trohin live la Sala Radio!

23 Feb 2021 | scris de Alex Revenco
„The Ladies Sing Jazz” cu Irina Sârbu și Nadia Trohin live la Sala Radio! Galerie foto (2)

Două voci speciale ale scenei de jazz din România – IRINA SÂRBU și NADIA TROHIN – alături de BIG BAND-ul RADIO, sub conducerea muzicală a cunoscutului dirijor și compozitor IONEL TUDOR, sunt ”argumentele” unei seri de JAZZ LIVE cum nu ați mai ascultat poate dinainte de pandemie!

Joi, 25 februarie (19.00), concertul  ”The Ladies Sing Jazz” va fi transmis în direct de la Sala Radio și va fi prezentat de Cristian Marica.

IRINA SÂRBU (foto 1) este mereu apreciată pentru prospețimea  interpretărilor sale și pentru spiritul de improvizație, ce se bazează pe mulți ani de studiu dedicat muzicii clasice și apoi jazz-ului și pe o pasiune arzătoare pentru folclorul românesc. De la jazz-ul standard la etno-jazz și, mai recent, la partituri instrumentale redate vocal (ca Hora staccato și Hora mărțișorului de Grigoraș Dinicu, Concertul pentru vioară și orchestră în la minor de Bach, prima parte) parcursul muzical al acestei soliste vocale cu un timbru cu totul special a atras atenția multor muzicieni care și-au dorit să colaboreze cu ea în proiecte diverse.

Născută la Chișinău, Nadia Trohin (foto 2) a studiat la Universitatea de Muzică București și a fost solista trupei Millenium și membră a grupului vocal Jazzapella. Este cunoscută de public și sub numele de „Fata sihastră”, după succesul melodiei cu același nume, pe care a interpretat-o ca solistă a formaţiei Millenium. Colaborarea sa cu pianistul Mircea Tiberian a început în 2011, când cei doi au înregistrat albumul “La margine de Bucureşti”. Cariera Nadiei înseamnă colaborări cu nume importante ale jazz-ului din țară și din străinătate, alături de participări la festivaluri de profil.

Concertul va fi transmis LIVE pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical - în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro  și www.romania-muzical.ro și pe paginile de FACEBOOK Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră