Tavi Iepan: “Să fim atenți ca acest precedent anormal să nu devină normalul”

31 Mai 2020 | scris de Alex Revenco
Tavi Iepan: “Să fim atenți ca acest precedent anormal să nu devină normalul” Galerie foto (2)

Printre cele mai mediatizate evenimente din muzica românească ale anilor 2012 si 2013 a fost apariția grupului Rezident EX (foto). Asupra Rezident EX și-au pus amprenta atât istoria rockului timișorean cât și locurile în care componenții acestui grup trăiesc astăzi: Christian Podratzky (bass) la Berlin, Tavi Iepan (chitară) la Hamburg, Sebastian Simonis (voce) la Bucuresti. Lor li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, cel care l-a adus in trupă pe britanicul Mark Cross (tobe), un percuționist de renume internațional, care are la activ colaborări cu Ian Gillan, Marco Mendoza sau Scorpions.

Până acum Rezident EX au înregistrat două albume, „Alpha (2013)” și "Audio Doping" (2017) -apărut în două versiuni: în limba română și în limba engleză, disponibil în format CD, cu două bonustrackuri și în ediție de colecție- vinil. Recent, Christi Podratzky a facut un videoclip la piesa „Lasa-ma sa zbor”, prima de pe „Audio Doping”, vezi mai jos

https://www.youtube.com/watch?v=kfDr8iN94_Y&feature=youtu.be

Iata ce spune Tavi Iepan: „Acest clip si probabil cateva piese/ teme noi sunt singurele lucruri pozitive din aceasta perioada ciudata prin care trecem . In rest toate planurile si proiectele legate de muzica concerte etc. sunt puse pe butuci sau la "congelator" si nimeni nu stie exact pana cand.

Peste tot este o perioada grea unele tari au adoptat masuri si acordat un anumit ajutor liber profesionistilor si este clar ca va dura destul de mult pana se va reveni la normal . Dar din pacate se poate spune de pe acuma ca pentru unii din bransa noastra acest normal va veni prea tarziu pentru organizatori de spectacole, cluburi etc.

Textul piesei se potriveste cumva acestei perioade desi a fost scris acum catva timp. Iar tema care este o introspectie legata de viata,destin,libertate este si ea actuala si multi dintre noi s-au gandit poate pentru prima oara mai intens la aceste lucruri si pentru prima oara ne-am oprit din aceasta "alergare" continua din pacate nu ca sa gasim "linistea" de care avem nevoie.

Am mai spus-o si cu alta ocazie, nu sunt adeptul unor teorii conspirationiste dar ma sperie cat de usor si brusc dispar toate drepturile individuale intr-un moment ca acesta.  Va trebui sa fim foarte atenti, peste tot in lume, ca acest precedent anormal să nu devină normalul. Anumite structuri peste tot in lume au o apetenta patologica pentru control si daca au strans o data surubul foarte greu ii poti obliga să-l desfacă” .

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră