Stradivarius – Enescu Experience: turneul internaţional începe la Sala Radio

20 Mai 2015
Stradivarius – Enescu Experience: turneul internaţional începe la Sala Radio
Violonistul Alexandru Tomescu – unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, solistul Orchestrelor şi Corurilor Radio care deţine dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder Voicu – va susţine marţi, 26 mai (19.00), la Sala Radio, alături de pianistul rus Eduard Kunz, recitalul de la Bucureşti din cadrul turneului său internaţional „Stradivarius – Enescu Experience”.

Aflat la a 8-a ediţie şi derulat anul acesta sub titlul „Enescu Experience”, turneul Stradivarius iniţiat de Alexandru Tomescu este aşadar dedicat de această dată memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului. Programul propus publicului de violonistul român, alături de pianistul Eduard Kunz, este unul special: cei doi vor prezenta, în premieră naţională, integrala operelor lui George Enescu pentru vioară şi pian.

Turneul a debutat în data de 3 mai la Sinaia, loc foarte drag lui Enescu, şi se desfăşoară între 3 mai şi 15 iunie, în 15 oraşe din România, Republica Moldova şi Franţa, unde cei doi muzicieni vor susţine concerte, dar şi o serie de conferinţe şi întâlniri cu tineri din licee şi universităţi. Totodată, această ediţie a turneului este dedicată unei cauze sociale şi de interes public – restaurarea Casei Enescu de la Mihăileni - Botoşani şi transformarea acesteia într-un centru cultural şi muzical internaţional.
 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră