"Stelele Dunării" au luminat Mangalia

17 Iul 2015
Mangalia a fost intotdeauna o casa buna pentru muzica de calitate. Vara aceasta, timp de 40 de zile, 700 de artisti din tara si strainatate au fost prezenti in sudul Litoralului la Festivalul Tineretii, eveniment care a fost continuat saptamana trecuta de „Stelele Dunarii”, unde s-au adunat seara de seara spectatori amatori de muzica de buna calitate si artisti gata sa le alinte simturile.

Spectacolele de la prima editie a Festivalului International „Stelele Dunarii” au fost gazduite de scena „Nopti Albe la Marea Neagra” din portul turistic Mangalia. Peste o mie de spectatori au fost prezenti in fiecare seara in tribunele „amfiteatrului” de pe malul marii, aplaudand, dansand si cantand alaturi de artisti proveniti din tari traversate de Dunare si nu numai.

Orasul gazda a fost reprezentat cu succes de ansamblul folcloric al pensionarilor "Litoral", de tânăra laureată a Festivalului Tinereții, Alina Dragomir, de grupul vocal al rușilor-lipoveni "Ceaika" și de grupul de dansuri turcești "Geanșlar". Alături de ei a mai urcat pe scena plutitoare micuța Alexandra Șimon, premiată și ea la ediția a XI-a a Festivalului Tinereții. Frumoasa Ameria a oferit spectatorilor un recital deosebit, încheiat cu o creație proprie, un cântec energic și care a prins la public. O voce puternică a răsunat, anunțând prestația artistică a Cameliei Popescu, profesor de chitară la Școala Populară de Arte din Constanța.

De la Buzau a venit grupul Happy Kids, pregatit de Oana Dobre, a oferit un recital apreciat de catre cei prezenti. Aclamațiile publicului au însoțit fiecare evoluție pe scenă a grupului de dansatori "Mugurelul" al Casei de Cultură din Cernavodă. Coordonatoarea Mariana Mazilu a pregătit trei intervenții pe ritmuri diferite, de la vals la dans tradițional românesc, dar surpriza serii a constituit-o dansul rusesc spectaculos interpretat cu zâmbetul pe buze de acești tineri minunați.

Rusii lipoveveni din Ghindaresti, o localitate de pe malul Dunarii, au fost reprezentati de corul Novosiolki, care a încheiat cu un superb recital ultima seară de festival, acordeonul mânuit de Nicu Artiom răsunând pentru mult timp în Portul Turistic Mangalia.


Alte stiri din Muzica

Ultima oră