Soprana Irina Iordăchescu debutează în ”Traviata”, la 26 iunie, pe scena Operei București

29 Mai 2015
Soprana Irina Iordăchescu debutează în ”Traviata”, la 26 iunie, pe scena Operei București
Soprana Irina Iordăchescu a declarat, pentru emisiunea ”Să cultivăm recunoștința”, de la Trinitas TV, că, la 26 iunie va debuta în noua producție „Traviata”, la Opera Națională București - o provocare profesională pe care o aștepta de aproape o stagiune.  

Despre ea s-a spus, mult timp, că este „fiica baritonului Dan Iordăchescu”. A avut de luptat cu prejudecățile universului artistic, cu rivalii de scenă ai tatălui său, dar și cu ea însăși - pentru a-și depăși limitele: „Îmi displace ce se ascunde în spatele acestei idei - că numele meu m-a ajutat, în anumite situații, mai mult decât poate ar fi existat argumentele profesionale, artistice și personale. N-am cum să demonstrez cine sunt mai mult decât o fac deja prin cântul meu și prin felul în care publicul mă iubește și mă urmărește”, mărturisește Irina iordăchescu.

 

Eticheta numelui Iordăchescu nu a fost, niciodată, simplă: „El nu a fost niciodată, simplu, tata. Din păcate, el, uneori, aducea acasă foarte mult din ceea ce se petrecea pe scenă și confunda planurile, destul de des. Am curaj să o spun, pentru că acum înțeleg acest lucru. Acum, când sunt la rândul meu pe scenă, eu sunt norocoasă că pot să fac diferența și că pot să las ceea ce s-a petrecut pe scenă să rămână acolo, și ceea ce se întâmplă acasă să fie complet altceva”.

 

Tatăl său i-a marcat, fără doar și poate, existența - de la debutul pe scena de la Ravena, pe care i l-a dedicat, până la vechea montare de „Traviata”, la Opera Națională București, unde tatăl său o aplauda din sală.

 

La 6 iunie, Irina Iordăchescu va susține un concert la Ateneul Român, dedicat tatălui său: „La 2 iunie, tatăl meu împlinește 85 de ani. Inițial am gândit acest pentru cei 15 ani de existență frumoasă artistică pe care o am, însă data s-a schimbat și s-a apropiat de ziua lui. Am spus că este momentul ca, pe lângă recitalul meu, al Irinei Iordăchescu - Irina -artistul, nu „fiica”, să îi dedic acest concert tatălui meu. Acum, cât este încâ lângă noi. Este un concert cu pian - voi fi accompaniată de pianistul Ștefan Doniga. Am gândit acest concert pentru a putea să trec prin toate genurile muzicii culte - de la baroc, trecând prin vocal-simfonic, prin Mozart, Verdi, Puccini, prin lied... ”.

Interviul integral cu soprana va putea fi urmărit în cadrul emisiunii care va fi difuzată sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră