Sonorităţi iberice cu grupul Ultra High Flamenco

28 Mai 2015
Sonorităţi iberice cu grupul Ultra High Flamenco
 Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Radio România, organizează joi, 4 iunie, ora 19:00, la Sala Radio, concertul grupului spaniol Ultra High Flamenco (UHF). Cei patru muzicieni, José Quevedo – chitară, Paquito González – percuţie, Alexis Lefevre – vioară şi Pablo Marín – contrabas ne propun o incursiune în noile sonorităţi ale flamenco-ului instrumental. Muzica lor a pornit de la o bază flamenco, pentru a ajunge la un stil propriu născut din influenţe de tango şi jazz.  

La Bucureşti UHF va interpreta atât piese de pe discul „UHF 2010”, cât şi din albumul „Bipolar”. Anul acesta, muzicienii spanioli au participat alături de trei mari nume ale jazzului olandez la deschiderea Bienalei de Flamenco de la Rotterdam şi, după un turneu prin Olanda, au intrat în circuitul celor mai importante festivaluri de gen din Spania şi din Europa.

Prin cele două discuri lansate în anii 2010 şi 2011, Ultra High Flamenco s-a impus drept cel mai bun grup de flamenco al perioadei 2000-2010 şi fiecare dintre cele două albume a fost distins în Spania cu Premiul pentru cel mai bun disc flamenco al anului respectiv. (Alex Revenco) 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră