Sir Paul McCartney: „Mă simt frustrat că asasinarea lui Lennon l-a făcut martir. Iar oamenii spun că el a fost Beatles”

05 Iul 2015
Sir Paul McCartney: „Mă simt frustrat că asasinarea lui Lennon l-a făcut martir. Iar oamenii spun că el a fost Beatles”
 Într-un interviu apărut în revista Esquire, Paul McCartney mărturiseşte că se simte frustrat că asasinarea lui John Lennon (la New York, în 1980) l-a transformat în martir şi „l-a ridicat la nivelul lui James Dean sau JF Kennedy”. În vârstă de 73 de ani, Mc Cartney, care a format la începutul anilor 60 grupul Beatles, împreună cu Lennon, George Harrison şi Ringo Starr, a mai spus: “Beatles s-a desfiinţat în 1970 şi am fost, într-un fel, egali. George şi-a făcut discul lui, John pe al său, eu pe al meu, Ringo pe al lui. Era ca şi pe vremea când eram în Beatles. Eram egali”.
Paul ar fi vrut ca Beatles să semneze McCartney -Lennon
“Pe lângă oroarea simţită la vestea uciderii lui John am avut şi un sentiment de frustrare, pentru că oamenii au început să spună < Ei bine John a fost Beatles > Iar eu, George şi Ringo ce să facem? Cu doar un an în urmă eram, cu toţii, egali…John a fost strălucitor, a făcut o mulţime de lucruri extraordinare. Şi în perioada post Beatles a făcut multe lucruri grozave dar şi multe nu chiar aşa de grozave”...Paul îşi aminteşte şi de o întălnire cu Brian Epstein (managerul Beatles): “Eu am întârziat atunci. John şi Brian discutaseră deja şi mi-au spus: <ne-am gândit să semnăm cântecele Lennon-McCartney> E ok am zis <dar de ce nu McCartney- Lennon ?>. Ei au spus, ok, vom alterna Lennon- McCartney cu McCartney- Lennon. Dar asta nu s-a  întâmplat”.
Între 1963 şi 1970, Beatles a înregistrat 12 albume şi a avut mai multe nr.1 în clasamentele britanice decât oricare alt grup. În 1988 Beatles a intrat în Rock and Roll Hall of Fame. McCartney şi Starr au rămas singurii supravieţuitori, după ce Harrison a murit în 2001, bolnav de cancer. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră