“Simply The Best – Povestea Naiului”, un regal al muzicii desfăşurat la Sibiu

26 Iul 2015 | scris de Cristi Severin
“Simply The Best – Povestea Naiului”, un regal al muzicii desfăşurat la Sibiu
Un regal al muzicii. Aşa poate fi definit în câteva cuvinte excepţionalul spectacol desfăşurat în seara de 24 iulie în Piaţa Mare din Sibiu.
“Simply The Best – Povestea Naiului”, eveniment organizat al treilea an consecutiv ( aflat însă la ultima ediţie) în oraşul din inima Transilvaniei, pus în scenă de naistul Radu Nechifor, a demonstrat că muzica nu are limite ci numai deschideri, nuanţe emoţionante nebănuite, iar naiul aduce lumină şi eleganţă în fiecare dintre cele cinci genuri muzicale care au scris şi de această dată Povestea Naiului la Sibiu.

Piaţa Mare a fost luată cu asalt vineri seară de sibienii şi de turiştii care au urmărit cu bucurie spectacolul până aproape de miezul nopţii.

Pe o scenă rotativă au urcat, rând pe rând, numeroşi artişti: Ozana Barabancea (jazz), Delia (pop-rock), Cvintetul Vocal Anatoly (clasic) şi Johnny DaMix (DJing), Marius Preda, Cezar Cazanoi, Transition, iar începuturile poveştii naiului – ce-şi au rădăcinile în legendele antice, avându-l în prim-plan pe zeul Pan, cel care a inventat un instrument de suflat numit syrinx – naiul, au fost ilustrate într-un moment special de Maxim Danilov şi Veronica Râpă, acrobaţi ai Circului Globus.

Cea mai frumoasă Poveste a Naiului românesc începe cu Fănică Luca, profesorul maestrului Gheorghe Zamfir. Muzicianul Zamfir a urcat pe scena de la Sibiu alături de Radu Nechifor şi de taraful condus de Marin Alexandru.

Maestrul Zamfir l-a omagiat în cânt pe dascălul care i-a poleit destinul şi l-a îndemnat să cucerească lumea cu mirificul sunet al naiului. La rându-i, maestrul Zamfir şi-a format studenţii de la clasa de nai de la Universitatea de Muzică din Bucureşti, pentru a duce mai departe Povestea Naiului.

Între ei s-a aflat, după cum a aceentuat, “un student eminent” – Radu Nechifor, cel care, de mai mulţi ani, prin cariera didactică pe care o desfăşoară, deschide orizonturi tinerilor care vor să afle din tainele fluierului lui Pan, atât în ţară cât şi peste hotare. Prin calitatea muzicii şi rigurozitatea momentelor artistice conturate, Radu Nechifor a structurat un spectacol cu totul special – trecând prin cinci genuri muzicale – de la clasic la jazz, la pop-rock, DJing şi folclor. Simply The Best s-a încheiat la Sibiu. Povestea Naiului continuă.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră