Primul concert al unei trupe rock occidentale în Coreea de Nord (VIDEO)

15 Iul 2015
Primul concert al unei trupe rock occidentale în Coreea de Nord  (VIDEO)
O trupă rock occidentală va concerta la Phenian în august, iar Coreea de Nord vinde bilete pentru turiştii străini, a anunţat o agenţie de turism nord-coreeană, cu sediul la Beijing, potrivit koreatimes.co.kr. Koryo Tours a inaugurat noul său tur „The Liberation Day Tour” pe site-ul său Internet, subliind faptul că va fi vorba şi despre un concert al unei trupe rock, prima trupă occidentală din istoria Coreii de Nord – Laibach Live în Phenian.

Laibach, o trupă slovenă, va susţine două concerte la Conservatorul Kim Won-gyun la 19 şi 20 august, potrivit tur operatorului.

Laibach este o trupă care s-a creat în Iugoslavia, în anii 80, devenind faimoasă pentru că membrii acesteia poartă îmbrăcăminte cu tentă fascistă.

Trupa slovenă a împlinit 35 de ani de existenţă la 4 iulie.

Concertele Laibach vor coincide cu a 70-a aniversare a eliberării de sub colonialismul japonez şi divizarea apoi a Peninsulei Coreene.

Morten Traavik, purtătorul de cuvânt al Laibach, şi artist norvegian, a declarat pentru NK News că aceste concerte doresc să promoveze schimburile culturale şi înţelegerea reciprocă în această ţară practic izolată de restul lumii.
Tur operatorul a precizat însă că aceste două concerte trebuie să primească aprobarea finală a autorităţilor nord-coreene. (M.C)


Alte stiri din Muzica

Ultima oră