În curând în cinematografe: „AMY”, povestea lui Amy Winehouse, așa cum a fost

11 Sep 2015
În curând în cinematografe: „AMY”, povestea lui Amy Winehouse, așa cum a fost
Săptămâna viitoare un film cu totul și cu totul deosebit va intra pe marile ecrane: „Amy”. Producția documentară, regizată de Asif Kapadia, nimeni altul decât cel care a venit în 2010 cu „Senna”, este povestea cântăreței, în cuvintele ei, cu filmări din arhivă și cântece pe care nu le-ați auzit până acum.

Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă ce a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului - a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme. Combinaţia dintre sinceritatea ei pură şi talentul său excepţional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne.

Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentanților mass media, care, împreună cu relaţiile ei defectuoase şi stilul de viaţă precar au marcat începutul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat în urma unei intoxicaţii cu alcool în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.

Nu știam că a fost fericită
„Pentru mine, cel mai important lucru atunci când fac un film este să fac publicul să simtă”, povestește regizorul Asif Kapadia. „Şi să nu uite că a văzut filmul. Cu o poveste ca a ei, dacă nu emoţionezi publicul, înseamnă că nu ţi-ai atins scopul, că ai ratat. A fost foarte interesant să lucrez la acest film. Când am început să arătăm filmul prietenilor, ne întrebam: oare o să meargă? Ne-a ieşit un film de arătat? Oare îi pasă cuiva? Mi s-a părut interesant că mulţi au fost foarte mişcaţi când au văzut scene cu ea când era tânără şi fericită. Pentru că n-o văzuseră niciodată fericită. Plângeau doar pentru că o vedeau fericită: „Nu ştiam că a fost fericită.” Oare nu e trist că pentru ei Amy a fost toată viaţa tristă şi nefericită?" 

"În realitate, era o tipă grozavă, era inteligentă, era uimitoare. Într-un timp foarte scurt însă a ajuns de aici, aici (arată cu mâinile, de jos în sus). Mi-am dat seama că poate ne scăpase nouă ceva, poate că lucrurile stăteau exact pe dos. Spre final, chiar asta am simţit. Aproape că-mi doresc ca publicul să se simtă şocat, poate revoltat. Asta e lumea în care trăim. O acceptăm aşa cum e? Chiar ne place? Vrem săcontinuăm astfel? Sau poate că putem schimba ceva? Putem face ca lumea asta să nu mai fie atât de nemiloasă cu tinerii dezorientați ca ea?”, se destăinuie regizorul

Chiar dacă a declanșat controverse înainte să apară, AMY promite să spună o poveste emoționantă despre cine a fost Amy Winehouse, dincolo de scenă. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră