Pianist roman a castigat un prestigios concurs in SUA

22 Mai 2015
Pianist roman a castigat un prestigios concurs in SUA
Sorin Zlat a  ajuns cunoscut atat in tara cat si in strainatate printr-un surprinzator mix intre jazz, cool, bebop, muzica clasica si contemporana, avand un repertoriu original in continua crestere.  Dupa ce a fost finalist atat la Montreux International Jazz Competition cat si la Nottingham International Jazz Piano Competition, Sorin a castigat Festivalul international de jazz pentru solisti de la Monaco iar in urma cu cateva zile a dat lovitura castigand Jacksonville Jazz Piano Competition, tocmai in tara jazzului, Statele Unite.

Iata ce a declarat: „Am bucuria sa va anunt ca am castigat Marele Premiu la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de jazz din America pentru pianisti, Jacksonville Jazz Piano Competition.Am avut placuta surpriza ca unul dintre concurenti sa fie pianistul marelui muzician Arturo Sandoval,cubanezul Kemuel Roig! El s-a clasat pe locul doi, iar pe locul trei,Tom Amend,un tanar pianist american de exceptie.

A fost o competitie foarte stransa, toti concurentii fiind la un nivel foarte ridicat. In finala am ramas doar 5 pianisti din 200 inscrisi din toata lumea. De-a lungul anilor, la acest concurs au participat renumiti muzicieni de jazz cum ar fi: Harry Connick Jr., Marcus Roberts, Gerard Clayton etc., iar in festival nume cum ar fi: Dizzy Gillepsie, Brandford Marsalis, Charlie Parker si multi altii. Vreau sa le multumesc celor doi muzicieni care m-au acompaniat in festival: Dennis Marks - contrabas si Clyde Conner – tobe”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră