Pasărea Rock. Şi atât. Primul concert, sâmbătă, 1 august, la Folk You!. VIDEO

29 Iul 2015
Pasărea Rock. Şi atât. Primul concert, sâmbătă, 1 august, la Folk You!. VIDEO
 Lansat acum doi ani sub denumirea Baniciu, Kappl & Lipan, proiectul Pasărea Rock funcționează în acest moment în formula: Mircea Baniciu- voce, chitară; Josef Kappl- chitară bass, voce; Ovidiu Lipan-tobe, percuție și Cristi Gram- chitară electrică & acustică. Lor li se adaugă Sorin Voinea la claviaturi și actorul Flaviu Crișan (recitări). Vali Rudolf, managerul formaţiei precizează: „Peste încă doi ani, componența trupei poate va arăta cu totul altfel, singura certitudine pe care o avem este că cei trei fondatori ai proiectului sunt singurii permanenţi. Câtă vreme Baniciu mai are voce, Kappl, inspirație și Lipan, energie, Pasărea Rock va continua să compună, să laseze proiect după proiect și să se înfățișeze cu bucurie publicului. Se înșală amarnic cei care socotesc altfel”.  

Proiectul Pasărea Rock Simfonic
Până acum, Pasărea Rock a lansat șapte piese noi, două EP-uri și un videoclip. Cele două turnee pe care formația le-a susținut anul trecut au confirmat, la nivel naţional, succesul proiectului Baniciu, Kappl & Lipan. Anul acesta, Pasărea Rock vine cu o nouă provocare: proiectul Pasărea Rock Simfonic. Piesele originale Pasărea Rock vor fi reorchestrate și oferite publicului într-o interpretare de excepție demnă de scenele celor mai mari festivaluri naționale și internaționale. Repertoriul spectacolului Pasărea Rock Simfonic include compozițiile originale Pasărea Rock: Praznic năprasnic, Călușandra, Hora fără de hotar, Pasărea Calandrinon, Legenda, Epitaf, Zoreaua; piese din prima operă rock-simfonic "Meșterul Manole”: Pe Argeș în jos, Rugăciune către Domnul și hituri binecunoscute interpretate de Mircea Baniciu: Hanul ulciorului nesecat, Eșarfă în dar etc. După cele două spectacole Pasărea Rock Simfonic primite cu mare entuziasm de public (la Ploiești, alături de Filarmonica „Paul Constantinescu” și la București, alături de Orchestra Camerata Regală) proiectul simfonic va fi promovat la toamnă printr-un turneu național în câteva oraşe importante ale ţării. Dar, până atunci, Pasărea Rock cântă sâmbăta, pe 1 august, la Vama Veche, la Folk You!, celebrul grup urmând să închidă ediţia a XI-a a Festivalului cu un concert de zile mari.

Sorin Voinea, de la Krypton la Nicu Alifantis şi Mozart Rocks
Primele înregistrări ale lui Sorin au loc în 1983, când cânta la bass în grupul Sui Generis. În 1990 apare pe albumul “Made in Romania” alături de Mihai Pocorsky & Formula 5. În 1991 cu formaţia Krypton lansează dublul album “Lanţurile” ca autor, vocal & claviaturi. În 1992 apare pe CD-ul “East meet West” şi colecţia “Rock ’92”. În 1993 este inginerul de sunet, orchestratorul şi producătorul albumului “Nihil Sine Deo” al formaţiei de heavy metal Metalchrist. Din 1995 a început colaborarea cu Nicu Alifantis, concretizată prin albumele “Voiaj”, “Nichita”, “Ia Toji Baladist”, “Nicu Alifantis – 25 de Ani”, “Neuitatele Femei” şi “Şah-Mat”. Din 1997 a cântat cu Iris, participând la albumul “Iris, 20 de ani Live” şi la multe turnee în ţară. În 1999 a colaborat la albumul “De Dragoste” al Paulei Seling iar in 2001 îi produce mai multe piese de pe albumele “Ştii ce înseamnă” şi “Prima Colecţie”. În 2000 înregistrează şi participă la coloana sonoră a spectacolului “Cadavrul Viu”, premiat de Uniter. De-a lungul anilor a realizat coloanele sonore a două lung-metraje şi muzică de scenă a mai multor spectacole de teatru în ţară şi peste hotare. Alte proiecte: Mozart Rocks, Zan. Vezi mai jos o secvenţă din concertul de la Ploieşti



Alte stiri din Muzica

Ultima oră