Omar Sosa & Paolo Fresu „închid” Timişoara Jazz Festival 8

16 Noi 2016 | scris de Alex Revenco
Omar Sosa & Paolo Fresu „închid” Timişoara Jazz Festival 8

Între 24 şi 27 noiembrie, în sala de concerte a Filarmonicii Banatul va avea loc a VIII-a ediţie a Timişoara Jazz Festival.

De-a lungul anilor ,acest festival s-a dovedit a fi unul din cele mai importante evenimente de jazz din Romania, unde au cantat mari vedete ale scenei mondiale ,dar si reprezentantii de marca ai jazzului romanesc.
Aici a avut loc unica prezenta in Romania a grupului E.S.T. (ESBJORN SVENSON TRIO) , cel mai valoros grup al lumii la aceea vreme. Acest concert va apare pe un CD+DVD ,realizat de casa de discuri ACT, in primavera anului viitor. Tot pe scena festivalului , a avut loc un concert antologic , revenirea in orasul in care s-a format ,dupa 40 de ani ,a celebrului muzician ERLEND KRAUSER (fost membru PRO MUSICA si PHOENIX). Acest concert ,precum si filmul documentar ,realizat cu acest prilej ,fac obiectul unui CD+DVD ,realizat in Germania.

Ediţia din acest an se va derula pe parcursul a patru zile, după următorul program:
24 noiembrie
GWILYM SIMCOCK (MAREA BRITANIE)
DAVID HELBOCK TRIO-IN TO THE MISTIC (AUSTRIA)

25 noiembrie
TAKSIM TRIO (TURCIA)
OREGON (SUA)

26 noiembrie
JOE JAZZ JUNCTION (ROMÂNIA)
VLATKO STEFANOVSKI TRIO (MACEDONIA)

27 noiembrie
,, Timişoara Jazz Awards“- eveniment in care cei mai importanti reprezentanti ai jazz-ului timisorean , vor primi diplome si trofee oferite de Fundatia Culturala Jazz Banat şi Consiliul Judeţean Timiş.
JazzyBIT (ROMÂNIA)
OMAR SOSA & PAOLO FRESU (CUBA,ITALIA)

Concertele vor începe, în fiecare zi, la ora 19.00 iar festivitatea Timişoara Jazz Awards la ora 18.00. Pe toata perioada festivalului va exista un stand de vanzare a materialelor discografice si a cartilor despre jazz aparute in 2016 dar şi discurile artiştilor invitati. Vor fi expuse fotografiile de arta ,realizate la evenimentele de jazz organizate in Timisoara si la Garana , de Nedici Dragoslav şi Liviu Tulbure.

Biletele sunt 50 de lei pe zi şi 180 de lei – abonamentul pentru patru zile şi se găsesc la casieria Filarmonicii Banatul şi online la biletmaster.ro. Alte detalii la 0721261850 şi contact@garana-jazz.ro

Alte stiri din Muzica

Ultima oră