Noul disc al lui Emil Kindlein va fi editat pe vinil şi casetă audio

06 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Noul disc al lui Emil Kindlein va fi editat pe vinil şi casetă audio

Artistul timişorean lucrează la un nou material discografic, ce va fi intitulat, „Corigent la limba română” şi va fi editat pe casetă audio şi vinil.

A câştigat Trofeul Om Bun, împreună cu Daniel Silvian Petre
Emil Kindlein s-a apucat de muzică în perioada liceului, prima sa formaţie fiind Porcul Beat. De-a lungul anilor el a pus bazele unor proiecte muzicale precum Deocamdată, For Sale sau Emil Kindlein şi Daniel Silvian Petre, acesta din urmă obţinând Trofeul festivalului naţional de folk Om Bun. Fiind numit adesea „folkist“, el crede că această etichetare nu îl caracterizează pe deplin.

"Folkul meu e foarte fuzionat, e energizat cu alte stiluri"
Într-un interviu acordat lui Zoli Varga de la pressalert.ro, Emil a spus: „La noi, în România, folkul este o poveste tristă, o şansonetă rusească. Şi asta pentru că de-a lungul timpului nu s-a permis să se inoveze în acest domeniu. În alte ţări există noutăţi în acest domeniu. Cred că am fost folkist în momentul în care în Timişoara nu se cânta deloc la chitară acustică. Folkul meu e foarte fuzionat, e energizat cu alte stiluri“.

Vinilurile şi casetele vor fi editate în Austria
Fiind pasionat de sunetul analogic, Kindlein şi-a propus să scoată toate discurile înregistrate până acum pe vinil. „Nu cred în cloud şi digital. Nu mai cred în consumatorul grăbit de muzică. Vreau să fiu pus în colecţiile ascultătorilor de muzică. Cei care ascultă pe CD sau fac download oricând îşi vor schimba preferinţele şi modul de viaţă. Sunt de acord cu noile tehnologii, dar vreau ca muzica mea să fie pe vinil...Trupele încep prin a face ce vor şi sfârşesc prin a face ce vrea societatea şi casele de discuri. Cele cinci viniluri vor apărea la o casă de discuri austriacă specializată pe casete şi viniluri“ a mai declarat Emil Kindlein.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră