New jazz la ArCuB cu Elevation, grupul lui Lucian Ban din New York. Cvartetul îşi prezintă noul album, “Songs from Afar”

10 Noi 2015
New jazz la ArCuB cu Elevation, grupul lui Lucian Ban din New York. Cvartetul îşi prezintă noul album, “Songs from Afar”
După concertele sold out ale primului album “Mystery”, cvartetul newyorkez Elevation revine la Bucureşti cu cel mai nou material discografic, extrem de personal pentru grupul de new jazz. Intitulat „Songs from Afar”, albumul va putea fi ascultat live sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 20:00 în cadrul seriei Jazzaj de la ArCuB, la sediul din Batiştei 14. După ce “Mystery” a luat trei titluri de Best Album în 2013 şi sute de concerte pe scena celor mai puternice cluburi şi festivaluri de jazz din lume, Elevation s-a impus ca una dintre formațiile de referință ale jazzului modern. Grupul este un proiect de suflet al pianistului şi compozitorului român Lucian Ban, catalogat de criticul de jazz Bruce Lee Gallanter „unul dintre cei mai talentați pianişti mutați la New York în ultima decadă”.

Lucian Ban împreună cu Abraham Burton, saxofon, John Herbert, contrabas şi Eric McPherson, tobe au înregistrat „Songs from Afar”, ce conţine piese ce combină jazzul tradițional cu cel de avangardă. Apărut la prestigioasa casă de discuri Sunnyside Records, albumul combină compozițiile originale semnate de Lucian Ban cu reorchestrări ale unor doine şi cântece de nuntă din Transilvania. În concertul de la ArCuB, va urca pe scenă  interpretul transilvănean Gavril Țărmure, pentru reinterpretarea vechilor cântece populare de pe album şi violistul american (nominalizat la Grammy) Mat Maneri, în calitate de invitat special. Biletele sunt 35 şi 45 de lei, respectiv 25 de lei- pentru elevi şi studenţi.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră