Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu prezintă “The Pale Dot” la Art Jazz Club. Vezi aici TRAILERUL

21 Oct 2015
Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu prezintă “The Pale Dot” la Art Jazz Club. Vezi aici TRAILERUL
Joi,  22 octombrie, ora 20.30, la Art Jazz Club (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 49), profesorul Mircea Tiberian împreună cu studentul Toma Dimitriu (la Prins Claus Conservatorium, din Grœningen) vor lansa “The Pale Dot” , un album la două piane, realizat la Fiver House Records . Cei doi au înregistrat discul anul acesta, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, într-o după-amiază de august deosebit de inspirată. Inginer de sunet a fost Uţu Pascu iar înregistrarea s-a făcut cu sprijinul Fundaţiei OVI.

Într-un interviu recent (Şapte Seri), Tiberian explică de ce a ales această formulă. “În România sunt destul de mulţi pianişti în comparaţie cu bassiştii sau toboşarii, ca să nu mai vorbim de suflători. Am ales această formulă profitând de prezenţa lui Toma în România (el studiază în Olanda). Am avut câteva încercări preliminare: un trio cu două piane și chitară, iar apoi... un concert în care alternau doi tineri la pian în dialog cu mine. Am optat în cele din urmă pentru o colaborare cu Toma, care e mai apropiat de felul meu de a cânta. Ştiam de la început că duetul de piane poate suna bogat şi interesant. La înregistrări acest lucru s-a confirmat. Toma Dimitriu este un pianist de jazz deja format, cu un simț ritmic dezvoltat şi demersuri armonice bogate. Am mizat pe aceste calităţi”

Fiver House Records este casa de discuri a binecunoscutului muzician de jazz Mihai Iordache, unde au mai aparut albumele artiştilor: Kumm, Iordache, Ana Cristina Leonte Quintet, Sebastian Spanache Trio, Moon Museum, Space Needle, Accord Vibes. Vezi trailerul noului album Mircea Tiberian & Toma Dimitriu

Alte stiri din Muzica

Ultima oră