Ministrul Culturii: O nouă sală de concerte, în București, este o prioritate

01 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Ministrul Culturii: O nouă sală de concerte, în București, este o prioritate

"Construirea unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului. Am găsit multă înțelegere în acest sens în echipa guvernamentală actuală. (...) Trebuie să încercăm din toate puterile să facem ca el (Festivalul Enescu — n.r.) să se mute dintr-o sală de congrese într-o sală de filarmonică. Într-o sală construită în mijlocul Bucureștiului, cu un proiect de arhitectură nou, cu o acustică special studiată într-una dintre clădirile care va deveni o clădire emblematică a Bucureștiului", a spus Vlad Alexandrescu, la conferința de presă susținută de directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

Totodată, Vlad Alexandrescu i-a mulţumit lui Ioan Holender, care a condus festivalul timp de şapte ediţii succesive şi a permis "să ajungă la amploarea, la bogăţia şi la notorietatea pe care a câştigat-o astăzi".

"Suntem convinşi că prin acest tandem care se creează acum, prin dirijorul Zubin Mehta şi prin dirijorul Vladimir Jurowski, festivalul va câştiga în continuare notorietate", a mai spus ministrul Culturii.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră