Maşina de hituri E.M.I.L. lansează cel de-al patrulea album

29 Mai 2015
Maşina de hituri E.M.I.L. lansează cel de-al patrulea album
 Intitulat “I M E N S”, noul disc al trupei de punk rock E.M.I.L., este distribuit de Universal Music Romania si a fost produs de Marius Costache - Studio 148. Lansarea va avea loc cu ocazia unui concert programat pe 6 iunie, la clubul Colectiv. Vlad Buşcă, reprezentantul Universal Music Romania, spune despre colaborarea cu E.M.I.L.: “Fara a ne propune acest lucru neaparat, s-a intamplat ca, in ultimul an, Universal Music Romania sa colaboreze cu multe formaţii din sfera rock şi metal underground. in sensul in care underground-ul ar fi opusul mainstream-ului. in ordine cronologica, sub acoperişul Universal s-au lansat albumele celor de la Aura, Up To Eleven, 9.7 Richter, RoadkillSoda, Breathelast, Aeon Blank sau Kempes. Albume foarte bine primite de public dar şi de critici. Ne bucuram sa ajutam formaţii – cele pe care noi le apreciem – sa faca pasul de la statutul de independenţi şi DYI, la cel de formaţie care beneficiaza de ajutorul unei case de discuri importante, fara a ingradi in vreun fel exprimarea artistica. Audiţia albumului I M E N S ne-a confirmat inca o data ca E.M.I.L. ramane aceeaşi maşina de hit-uri şi refrene, cu o atitudine şi o energie ce fac o formaţie sa se evidenţieze foarte clar in scena actuala. Dar suntem siguri ca acest nou album al trupei va avea un impact major asupra fanilor vechi sau noi ai genului şi va ramane in cartea de istorie a punk rockului romanesc.”

Producatorul noului album, Marius Costache (cunoscut pentru colaborarea cu Lake Of Tears, Coma, Ministry of Wolves, White Walls, Breathelast, Travka) a declarat: “Ii stiu pe cei din E.M.I.L. inca de pe vremea <Copacilor infloriti>, ce rula non-stop pe AtomicTV la un moment dat si sincer am cam pierdut legatura cu ei de-atunci, desi piesa imi placea la momentul respectiv. M-au gasit in 2015 cu dorinta de a face un album modern si actual, cu un sound mai greu si definit, dar care sa pastreze si din elementele deja clasice E.M.I.L....Iar <I M E N S> reprezinta un efort comun si constient de a crea un album matur in urma caruia am ramas si cu noi prieteni. Ma bucur ca au avut incredere totala in mine si m-au lasat sa imi fac de cap pe alocuri cu momente care nu se gaseau pana acum in muzica lor. Sper ca fanii lor sa asculte albumul cu mintea deschisa.”

Infiinţata in anul 2000, E.M.I.L. este una dintre cele mai longevive şi mai cunoscute trupe de punk rock din Romania. Formatia a urcat pe scenele tuturor festivalurilor importante din ţara: B’estfest (Bucureşti), Stufstock (Vama Veche), TopT (Buzau) şi altele. Are la activ urmatoarele albume: “Cocktail Verde” - martie 2003, „Rom, Fum şi Vanilie” - noiembrie 2005, „Ştiu, ţi se pare absurd...” - iulie 2009, „I M E N S”-mai 2015. La concertul de lansare din Colectiv, intrarea este 25 de lei (in presale) si 30 de lei pe 6 iunie. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră