Maria Ciobanu se retrage din activitatea artistică după o viaţă de cântec

20 Ian 2016 | scris de Luminita Ciobanu
Maria Ciobanu se retrage din activitatea artistică după o viaţă de cântec

Intitulat sugestiv „Lie, Lie Ciocârlie, Rămân a voastră Marie!” evenimentul a avea cu siguranţă o mare încărcătură emoțională, mai ales că va avea loc în luna dedicată mamei și femeii. Toate spectacolele vor începe la orele 19:30.
Maria Ciobanu este un nume de referinţă al cântecului popular românesc. Uimitoarele performanțe vocale ale artistei au fost recunoscute de la începutul carierei, astfel că întreaga ţară a numit-o “Ciocârlia” cîntecului popular românesc.
O piesă care i-a adus mare succes este “Lie, ciocârlie!”. “Melodia a fost cântată şi de Maria Lătăreţu, dar altfel. Iar mie îmi plăcea tare mult... Şi cântam în maşină, când mergeam în turnee. Şi mă jucam cu bucurie pe cântecul vechi, urcam şi coboram cu vocea... Şi s-a născut «Lie, ciocârlie!»“, povesteşte interpreta.
Într-o carieră strălucită de peste 60 de ani, Maria Ciobanu a fost distinsă cu prestigioase premii și distincții.
În 2002, preşedintele României, Ion Iliescu, i-a conferit Crucea Naţională “Serviciul Credincios” clasa a III-a, apoi, doi ani mai târziu – “Meritul cultural în grad de Mare Ofiţer”.
“Eu am trăit pentru folclor, cu care m-am născut în casă, şi l-am practicat cu atâta pasiune încât, dacă mi-ar fi zis oricine din lumea asta: «Tu nu mai cânţi şi îţi dau toată Ţara Românească!», aş fi ales să cânt, nu mi-ar fi trebuit nimic. M-am născut cu harul ăsta, şi mi-a plăcut aşa de mult!... Viaţa mea a fost şi este cântecul. Şi o să cânt cât o mai vrea Dumnezeu!”, mi-a mărturisit în urmă cu ceva vreme, interpreta îndrăgită de românii din toate colţurile lumii.
Maria Ciobanu îi va avea alături, în spectacolele menţionate, pe cei trei copii care au fost hărăziţi cu voci excepţionale: Leontina Văduva, Camelia Ciobanu-Filip şi Ionuț Dolănescu, dar şi nora, violonista Doiniţa Dolănescu. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de artiști îndrăgiţi, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra „Doina Basarabiei”, conducător artistic şi orchestrator Valeriu Caşcaval, un virtuoz al ţambalului.
Spectacolele fac parte din programul național-cultural “Artă contra Drog 2016”, un proiect inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film “Dracula” și CIADO România, Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.
Prin acest program, organizatorii informează publicul asupra riscului consumului de droguri și oferă o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, invitând spectatorii să consume artă.
Biletele se găsesc la Sala Palatului și online, pe: vandbilete.ro, bilete.ro, iabilet.ro, blt.ro, myticket.ro, eventim.ro, salapalatului.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră