Mâine, opera rock "Luceafărul", pe versurile poemului lui Mihai Eminescu !

14 Ian 2020 | scris de Alex Revenco
Mâine, opera rock "Luceafărul", pe versurile poemului lui Mihai Eminescu !

În ultimii trei ani, ambitia principala a lui Adrian Tăbăcaru a constat in misiunea de a transmite mesajul universal din opera lui Mihai Eminescu prin intermediul limbajului muzical. Astfel pe 15 ianuarie 2019, în Club Control, Tăbăcaru a prezentat publicului “Lucifer: A Rock Opera”, iar pe 15 ianuarie 2020, de la ora 16:15, opera-rock “Luceafarul” va fi disponibila pentru vizionare pe www.facebook.com/LuciferRockOpera, www.instagram.com/lucifer_rockopera www.lucifer-rockopera.com

Adrian Tabacaru planuieste ca opera sa se dezvolte in timp in ceea ce tine de productie si sa fie prezentata si pe scenele din afara Romaniei. Traducerea in limba engleza a acestei opere a fost realizata de Dimitrie Cuclin – compozitor, muzicolog, filozof, traducator si scriitor. Născut la 12 mai 1980 în București, Adrian a început lecțiile de tobe la vârsta de 3 ani avându-l ca profesor pe tatăl său. La vârsta de 6 ani cântă deja în concerte și festivaluri, atât în București cât și în țară. În 1987 intră la școala de muzică “Dinu Lipatti“ unde studiază pian și percuție. Șase ani mai târziu, a fondat formația Taine, bine cunoscută de cei din zona undergroundului rock românesc. În 1999 a absolvit liceul de muzică și a fost admis la Universitatea de Muzică din București unde a fost fascinat de instrumentele de percuție, în special de marimbafon și vibrafon. În acest timp Adrian continuă să cânte atat la tobe cât și în orchestrele din București ca percuționist sau instrumentist solo având o activitate concertistică extrem de variată. Absolvent al Universității de Muzică din București, continuă studiile de Master unde se specializează pe compoziție interactivă și percuție asistată de calculator. Influențele sale muzicale includ jazz, muzică elecronică, muzică clasică și rock. În 2014 a fondat formația de electro/world/jazz SOUPTRIP.

Astăzi Adrian este un artist complet, apreciat atât în România cât și în afara țării, ca instrumentist, compozitor sau artist multimedia, colaborând cu multe personalități din diferite domenii ale artei contemporane. Adrian a reprezentat Romania la Warsaw Drum Festival 2017, iar de-a lungul timpului, acesta a colaborat cu mai multi artisti bine cunoscuti in Romania si Israel, precum Adrian Buciu-flaut, Mandela Gajol-flaut, Andreea Timiras-cello, Tom Brandus-pian, Petre Iftimie-chitara, Andrei Popa-chitara, Dragos Cretu-voce si Itamar Meir-didgeridoo.

Muzica spectacolului "Luceafărul" (realizata de Adrian Tabacaru cu un concept video semnat de Costin Chioreanu) a beneficiat de participarea următorilor artiști: Eugen Brudaru – Voce – Hiperion, Maria Hojda – Voce – Cătălina, Răzvan Krivach – Voce – Cătălin, Iustinian Zetea – Bas, Dominic Cristea – Bariton, Laura Mihăilă – Voce, Dragoș Crețu – Voce, Andrei Ionescu – Voce, Andrew Pleavin – Narator, Olimpia Mălai – Îngeri, Raluca Stratulat – Vioară, violă, Andreea Țimiraș – Celo, Adrian Buciu – Flaut, Sebastian Burneci – Trompetă, Constantin Urziceanu – Clarinet, Sergiu Dan Feier – Oboi, Petre Iftimie – Chitară, Andrei Popa – Chitară, Alexei Nichiforof – Bass. Libret – Ioana Ieronim, consultant literar – Anișoara Moraru.

Nu ratați ziua de 15 Ianuarie, ora 16:15 ! Promo aici https://www.youtube.com/watch?v=w5LiZ5MUGd0

Cei interesați să descarce o versiune de înaltă calitate a acestui material, va fi disponibilă în diferite formate audio pe www.lucifer-rockopera.com

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră