Legendarul Jack DeJohnette, live@Gărâna ! (video)

06 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Legendarul Jack DeJohnette, live@Gărâna ! (video)

Unul dintre cei mai mari muzicieni de jazz din istorie, vine în România pentru un concert extraordinar în Munţii Semenic, la cea de-a 20-a ediţie a festivalului Gărâna Jazz.

Cântă cu Ravi Coltrane şi Matt Garrison
Muzicianul american Jack DeJohnette, fost coleg cu Miles Davis, Charles Lloyd şi Herbie Hancock, va cânta pe scena din Poiana Lupului pe 11 iulie, în ultima zi a festivalului, cu cel mai recent proiect muzical, Jack DeJohnette Trio, alături de alţi doi titani ai jazzului, saxofonistul Ravi Coltrane și basistul Matt Garrison.
Numit de publicaţia Modern Drummer cel mai influent toboşar în viaţă dupa Max Roach, Elvin Jones şi Roy Haynes, Jack DeJohnette are la activ şase decenii de muzică jazz, un premiu Grammy pentru albumul “Peace Time”, face parte din Modern Drummer Hall of Fame (2007) şi United States Artists (2012).

Festivalul are loc în perioada 7- 11 iulie
A 20-a ediție Gărâna Jazz Festival, cel mai important festival de open-air jazz din Europa Centrală și de Est, va avea loc între 7 și 11 iulie în satul Gărâna din Județul Caraș-Severin, în trei locații: Hanul La Răscruce, Poiana Lupului și Biserica Catolică din Satul Văliug. Până acum au confirmat prezenţa nume de referință ale jazzului nordic, occidental și oriental, printre care Yuri Honing Acoustic Quartet (Olanda), Kari Ikonen Trio (Finlanda/ Armenia), Nils Petter Molvær (Norvegia), Louis Sclavis Trio (Franța). O serie nouă de artiști urmează să fie anunţaţi în următoarele două luni. Biletele vor putea fi achiziţionate online începand cu luna aprilie şi pe toată perioada festivalului, din Poiana Lupului. Mai multe informaţii în curând pe www.garana-jazz.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră