La Ateneu, Ramona Horvath Trio susţine un concert tribut Jancy Kőrössy

22 Sep 2015
La Ateneu, Ramona Horvath Trio susţine un concert tribut Jancy Kőrössy
Pe 10 octombrie, pianista Ramona Horvath împreună cu doi muzicieni de jazz din Paris, susţin în sala mare a Ateneului Român un concert în memoria lui Jancy Kőrössy, marele pianist de jazz, plecat dintre noi în ianuarie 2013, în vârstă de 86 de ani. Cu acestă ocazie, Ramona Horvath va prezenta piese de pe primul ei album, realizat în formulă de trio. Intitulat "XS Bird" , discul urmează să apară la "Black & Blue", o casă de discuri de jazz de tradiţie din Franţa.  

"XS Bird" va fi lansat în noiembrie la Paris şi va fi promovat printr-o serie de concerte, în mai multe oraşe din Franţa. Iată ce spune Ramona: <Concertul de la Ateneu, este întâi de toate un tribut Jancy Kőrössy, dar şi o ocazie de a -mi prezenta muzica de pe "XS Bird", în premieră în România, mai ales că pe disc, am înregistrat piese semnate Jancy Kőrössy. Dealtfel şi discul meu îi este dedicat lui Jancy, maestrul meu de suflet şi mentorul meu>.

Ramona Horvath
Provine dintr-o familie de muzicieni, iar după absolvirea Universității Naționale de Muzică din București ca solist concertist de muzică clasică decide să se dedice jazzului. Întâlnirea cu legendarul pianist Jancy Kőrössy este determinantă pentru cariera sa, albumul „Dor de acasă”, pe care artiștii l-au înregistrat în duet, fiind recompensat cu Premiul „Cel mai bun disc de jazz al anului” (2009). Ramona Horvath concertează frecvent pe scene din Austria, Franța, Germania, Italia, Portugalia, România, Spania, Ungaria, și, alături de Nicolas Rageau și Frédéric Sicart, în programul permanent al prestigiosului Sunside Sunset Jazz Club din Paris.

Nicolas Rageau (Paris, Franţa)
S-a lansat în jazz în anii ’80 şi s-a specializat în contrabas în anii ’90, după ce o lungă periodă se dedicase chitarei clasice. În 1994 s-a instalat la New York, unde a activat vreme de câţiva ani la celebrul club de jazz Small’s. A colaborat şi a acompaniat diverşi artişti renumiţi, precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus, Anne Ducros.

Frédéric Sicart (Paris, Franţa)
Toboşar, compozitor și producător, este invitat constant la cele mai importante festivaluri de jazz: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Insbruck/JVC, Abudhabi Jazz Festival Francofolies, Meerjazz Festival Amsterdam, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival etc. A colaborat cu artişti importanţi precum: Richard Galiano, Claude Nougaro, Giovani Mirabassi ș.a. A compus muzica pentru diverse emisiuni ale televiziunilor franceze TF1, M6, France 2 și France 3. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră