Kenny Garrett îşi prezintă cel mai recent album la Sala Radio

28 Ian 2017 | scris de Alex Revenco
Kenny Garrett îşi prezintă cel mai recent album la Sala Radio

Legendarul saxofonist revine in Romania când îşi va lansa cel mai recent album al său “Do Your Dance”.

Jazz Syndicate Live Sessions continua seria concertelor de la Sala Radio cu nume de referinţa ale jazzului international. Dupa doua concerte sold-out din 2015 si 2016, ilustrul saxofonist şi compozitor Kenny Garrett revine pe scena Salii Radio, alaturi de formidabilul sau Quintet. Evenimentul va avea loc pe 23 februarie, de la ora 20.00.

 Artistul ajunge in Romania in cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, “Do Your Dance”, lansat sub egida Mack Avenue Records. Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident.  Kenny Garrett, mai mult decat orice alt artist in jazzul traditional contemporan, este cunoscut pentru felul in care face publicul sa vrea sa se ridice de pe scaune si sa se miste pe ritmul muzicii.

Fie ca se afla in Spania, unde un barbat din Camerun a sarit in sus si a izbucnit in miscari africane, fie ca pe scena i s-a alaturat o tanara dansatoare de break-dance, spectacolul este intotdeauna acelasi: spiritul preia controlul, iar miscarile vin natural. “Nu va asteptati sa cant la fel ca la ultimul meu concert. Ma schimb mereu, urmarind ceea ce spiritul meu simte!” spune Kenny Garrett.

 Considerat de publicaţia Washington City Paper drept cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale, iar de catre The New York Times cel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker, Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumarate alte premii, distincţii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.

Pe cat de inzestrat ca muzician – instrumentist şi compozitor – pe atat de activ şi dinamic, Kenny Garrett a imbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca in studiourile de inregistrari. Astfel, discografia sa numara pana in prezent nu mai puţin de 19 albume in calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.

In virsta de 56 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui sef de formatie, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond.

„Am cantat cu Sting, cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scena si alaturi de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit intotdeauna muzica, in toata varietatea ei”, spune artistul. Decisiva pentru formarea muzicianului cat şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta.

La Bucuresti, Kenny Garrett va fi acompaniat de pianistul Vernell Brown, bassistul Corcoran Holt, toboşarul Marcus Baylor şi percuţionistul Rudy Bird. Legendarul muzician va sustine un concert si la Cluj, pe 25 februarie, la Casa de Cultura a Studentilor. Pentru concertul de la Bucureşti, biletele costa de la 105 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate din reţeaua magazinelor Eventim şi de pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră