Iron Maiden, premiul O2 Silver Clef pentru „excepţionala contribuţie la muzica britanică”

05 Iul 2015
Iron Maiden, premiul O2 Silver Clef pentru „excepţionala contribuţie la muzica britanică”
Vineri, 3 iulie, legendarul grup heavy metal a primit o importanta distinctie , in cadrul unei ceremonii desfasurate la Londra. Oferita de fundatia Nordoff Robbins, O2 Silver Clef recompenseaza acei artisti care au adus o contributie exceptionala muzicii britanice. Printre cei care au primit acest premiu se numara Rolling Stones, David Bowie, Eric Clapton, Pink Floyd, Genesis, Queen. Anul trecut premiul a fost acordat lui Jimmy Page iar primii castigatori au fost cei de la The Who, in 1976.
Noul album Iron Maiden va fi lansat pe 4 septembrie
La primirea premiului, solistul Bruce Dickinson a declarat: „Suntem onorati pentru aceasta distinctie, oferita de fundatia Nordoff Robbins, recunoscuta pentru exceptionala sa activitate de terapie prin muzica, ce schimba viata oamenilor. Suntem foarte mandri ca am primit O2 Silver Clef Award, la cea de-a 40-a aniversare  a acestui minunat eveniment”.

Al 16-lea album de studio Iron Maiden este intitulat "The Book Of Souls" si va fi lansat international pe 4 septembrie a.c. prin labelul Parlophone Records. Discul a fost inregistrat la Paris impreuna cu vechiul producator Kevin "Caveman" Shirley la sfarsitul anului trecut. Lansarea CD-ului a fost amanata pentru toamna din cauza problemelor de sanatate ale lui Dickinson.  

Alte stiri din Muzica

Ultima oră