Interviul lui Mihai Tivadar de la Dirty Shirt, acordat revistei Hard Rock

22 Iul 2015
Interviul lui Mihai Tivadar de la Dirty Shirt, acordat revistei Hard Rock
Una dintre cele mai citite publicaţii muzicale din Franţa, Hard Rock a publicat un interviu cu Mihai Tivadar, liderul formaţiei Dirty Shirt. În acelaşi număr, albumul "Dirtylicious" are parte de o cronică excelentă (notată cu 10/10!), fiind desemnat "albumul lunii". Mai mult, piesa "Balkanique" a fost inclusă în CD-ul oferit gratuit de revistă.  Iată interviul lui Mihai Tivadar:  

Ce reprezintă pentru tine scena crossover (amintiri din acea perioada, albume şi trupe care v-au marcat)?
Crossover-ul reprezintă fără îndoială una dintre cele mai frumoase mişcări rock/metal. Faith No More e una dintre trupele care m-au marcat cel mai mult. I-am descoperit la începutul anilor 90 în România, pe o casetă poloneză. În vremea respectivă, singura posibilitate de a descoperi muzica bună era cumpărând casete pirat aduse din Polonia. Şi binenteles, din schimburile de casete cu prietenii. De obicei, principalul criteriu de alegere a casetelor era coperta, fără să ai habar ce muzică e acolo. Nu imi amintesc exact cum am dat de albumul “Angel Dust”, dar cum l-am ascultat, am devenit fan pe viata: o incredibila originalitate si libertate artistica, pastrand un sound omogen. Pur si simplu era ceva incredibil. Tin minte ca pe urma am cautat timp de doi ani caseta cu albumul care continea ca bonus piesa "Easy", imposibil de gasit in vremea respectiva...

Credeti ca in 2015 calea e deschisa pentru un come back al acestui gen? Credeti ca publicul e mai receptiv in prezent?
Deseori muzica (ca de altfel arta si moda in general) evolueaza in cicluri si am vazut multe comeb-back-uri in trecut. Asa ca, de ce nu o revenire a crossover-ului? In orice caz, calitatea muzicii a crescut mult in ultima perioada (in special datorita mijloacelor de productie digitala si circulatiei informatiei pe internet), iar publicul a devenit mult mai variat. Astfel, cred ca poate fi o perioada propice pentru o revenire a crossoverului.

Aveti asteptari speciale privind "Sol Invictus", ultimult album Faith No More?
Am ascultat primul single "Super Hero" cand piesa avea doar cateva sute de vizualizari. Mi s-a parut geniala, in stilul inimitabil Faith No More, cu un final grandios. Insa nu am asteptari speciale pentru album: cred ca va fi un album excelent, poate mai experimental decat albumele lor de succes, deoarece sunt liberi sa faca ce muzica vor, având contract cu Ipecac Recordings (casa de discuri condusă de Mike Patton, solistul formaţiei)

După turneul naţional "Dirtylicious Tour" (Baia Mare, Timişoara, Oradea, Satu Mare, Sighet, Târgu Mureş, Braşov, Bucureşti şi Cluj), Dirty Shirt urmează sa urce pe scena Rockstadt Extreme Fest, unul dintre cele mai iubite evenimente româneşti dedicate metalului. Aici, Dirty Shirt va cânta alături de At The Gates, Moonspell, Ensiferum, Enslaved etc.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră