Industria muzicală şi artiştii independenţi

10 Iul 2017 | scris de Alex Revenco
Industria muzicală şi artiştii independenţi

Astăzi începe Mastering The Music Business, prima conferinta din Romania dedicata industriei muzicale si adresata in principal artistilor independenti.

Aflata la a doua editie, MMB2017 se desfăşoară pe 10 si 11 iulie in Bucuresti, in Sala Aula din incinta Ministerului Culturii (Bd. Unirii 22, etaj 1). 50 de speakeri romani si internationali vor sustine prezentari, studii de caz, dezbateri si workshop-uri care vor acoperi toate zonele de interes pentru industria muzicala romaneasca, de la modalitati extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management si promovare.

Printre speakerii anuntati la MMB2017 se numara artisti precum Smiley, care va sustine discursul de deschidere, Damian Draghici, Nicu Alifantis, Dan Byron, Marius Matache, Jurjak, George Calin, specialisti din industria muzicala internationala precum Lucas Iliev (Music Gateway), Sam Taylor (TuneCore), Chris Cooke (CMU Insights), Dani Somlo (Budapest Showcase Hub/eastaste), Carmen Croitoru (Director General INCFC) si Anda Becut (Director Cercetare – INCFC) vor sustine o prezentare cu privire la capitolul dedicat industriei muzicale din Cartea Albă a Sectoarelor Culturale şi Creative, regizorii Roman Burlaca si Barna Nemethi, specialisti din industria de live entertainment ca Dragos Chiscoci (Emagic), Dani Simion (Fratelli Studios), Teodor Negrea (Form Space) si multi altii. Anamaria Hancu (Global Records) va prezenta un studiu de caz despre unul dintrei artistii-fenomen ai ultimilor ani, Carla’s Dreams, iar Calin Clej (PepsiCO), Irina Petrovici (Grolsch Romania), Raluca Sava (PP Distributors) si Dinu Panescu (The HUB Partners) vor vorbi despre cum pot brandurile sa integreze in mod creativ muzica in campaniile de comunicare.

Participantii la eveniment vor avea acces la oricare dintre cele sapte workshop-uri care se vor desfasura in paralel cu conferinta. De asemenea, in cadrul MMB2017 va avea loc lansarea volumului “Viață”, de Keith Richards, cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, apărută de curînd în colecția „Biblioteca Polirom” la care vor vorbi Eugen Caminschi (chitaristul formatiei VAMA) și Dan Croitoru (Editura Polirom). Pe parcursul celor doua zile de conferinta volumul va putea fi achiziționat cu 20% reducere.

Această prima colaborare cu Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) va veni în sprijinul obiectivelor Institutului prin diseminarea în rândul participanţilor la conferinţă a unor chestionare elaborate de departamentul cercetare al Institutului, prin intermediul cărora se vor obţine date relevante. Nu în ultimul rând, în zilele conferinţei va avea loc un workshop dedicat exclusiv creării premiselor unei colaborari mai strânse între INCFC şi membri marcanţi ai industriei muzicale din România în vederea stabilirii de noi direcţii de cercetare în cadrul Institutului.

Workshop-urile MMB

10 IULIE

13:30 – 14:30 – Iulia Pop (Overground Music) – Social Media pentru artisti

14:30 – 15:30 – Marius Matache (Kooperativa 2.0/Forever Folk) – Cum sa-ti produci propriul album.

16:00 – 17:00 – Dan Fintescu – Cum sa-ti propui muzica unui director de playlist de radio

11 IULIE

13:30 – 14:30 – Anca Lupes (Industria Muzicala Explicata) – Cum sa-ti faci un plan de marketing. De ce, care sunt pasii si ce trebuie sa urmaresti

14:30 – 15:30 – Cristian Florea (Kooperativa 2.0) – Blogging pentru artisti

16:00 – 17:00 – Cosmin Ionescu (Overground Music) – Cum sa-ti construiesti un EPK (Electronic Press Kit).

17:00 – 18:00 – Aura Necsat – Scrierea proiectelor pe fonduri nerambursabile

Programul complet al Mastering the Music Business 2017 poate fi accesat

aici: http://masteringthemusicbusiness.ro/program-mmb2017/

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră