Încep Serbările Bistriţei Medievale 2015. Vezi programul concertelor.

25 Iun 2015
Încep Serbările Bistriţei Medievale 2015. Vezi programul concertelor.
 A IX-a editie a Serbarilor Bistritei Medievale se va desfasura in perioada 26 - 28 iunie, in centrul istoric al orasului. Animatia cavalereasca va fi lasata in seama Paladinilor de Terra Medies, condusi de Cavalerul Ioan de Siebenburgen si a Ordinului Cavalerilor Lup, aflat sub porunca Marelui Lup Liviu Pancu. In miezul cetatii, intre mesterii de la Targul Medieval isi vor instala atelierele artistice bucurestenii de la Scoala de Arte Medievale (Medieval Art), gata sa ii initieze pe tineri in artele frumoase si sa-i imbrace pe cei mai entuziasti in straie medievale de cavaleri, domnite sau patricieni. Sambata si duminica strazile cetatii vor fi cutreierate de Trimbulinzii din Sibiu, cu povestile lor fantasmagorice, iar unul dintre ei va deveni insasi intruchiparea legendarului paznic al Turnului, cel pus de bistriteni sa "scruteze zarile in cautarea dusmanului ascuns, gata sa ne atace cetatea".  

Ediţia din anul acesta a „Serbărilor Bistriţei Medievale” aduce ca noutate atelierele de creaţie pentru toate vârstele. Pe parcursul celor trei zile, persoanele dornice să experimenteze viaţa la cetate vor fi introduse în arta de mânuire a spadei sau vor putea realiza obiecte artizanale cu specific medieval.
Vineri 26 iunie, de la 20.50, este programat un miniconcert de muzica medievala cu Cimpoierii din Transilvania iar de la 21.30 va fi un show de animatie cu foc “Die Veneris” cu trupa Sirius.
Sambata, 27 iunie, de la 19.30, Cimpoierii din Transilvania vor cânta mai mult decât vineri iar de la 21.30 va fi un concert de muzica medievala cu Bordo Sarkany.
Duminica, 28 iunie, de la ora 20.00 cântă din nou Bordo Sarkany iar de la ora 21.30 va fi concertul extraordinar Popa Sapka.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră