George Michael a murit în ziua de Crăciun. Avea 53 de ani (VIDEO)

26 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
George Michael a murit în ziua de Crăciun. Avea 53 de ani (VIDEO)

George Michael s-a stins din viață înconjurat de cei dragi, conform anunţului făcut de reprezentantul său: "Cu profundă tristeţe vă anunţăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George a murit liniştit în ziua de Crăciun. Familia lui solicită să îi fie respectată intimitatea în aceste momente dificile. Nu vor mai fi făcute alte comentarii pe acest subiect", informează pagina online a BBC.

george michael

Conform unor surse apropiate artistului, citate de TMZ.com, George Michael a murit în somn, în urma unui stop cardiac, fără suferinţă. Aceleaşi surse afirmă că nu ar fi fost bolnav, ba chiar lucra intens la un film despre viaţa şi cariera sa, care ar fi urmat să ruleze în Anglia în luna martie.

George Michael s-a născut pe 25 iunie 1963, în East Finchley, Londra, fiind fiul unui restaurator grec-cipriot, care venise în anii 50 în Marea Britanie, şi al unei dansatoare britanice.

 

În 1981, formează împreună cu Andrew Ridgeley duo-ul Wham!. Primul album al trupei, "Fantastic", a fost un succes instant, la mai puţin de un an lansând primul lor single, "Wham Rap! (Enjoy What You Do)".

Cel de al doilea single, "Young Guns (Go For It)" este primul lor cântec în top ten-ul britanic. Urmează "Bad Boys", "Club Tropicana", "Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Last Christmas/Everything She Wants", "I'm Your Man" şi al doilea album "Make It Big", informează Best Music.

 

În această perioadă, George Michael face backing vocals pentru David Cassidy ("The Last Kiss" - 1985) sau Elton John ("Nikita" şi "Wrap Her Up").

Turneul Wham! din China în aprilie 1985 a fost primul din această ţară al unei trupe pop din Vest, generând o impresionantă campanie media. Pe baza acestui turneu a fost realizat şi documentarul "Foreign Skies: Wham! In China" de către Lindsay Anderson şi Martin Lewis.

După succesul pe care piesele solo "Careless Whisper" (1984) şi "A Different Corner" (1986) le-a cunoscut, zvonurile despre dezbinarea Wham! au fost confirmate, nu înainte de a mai lansa un album şi a susţine un concert cu casele închise la Wembley, unde s-a difuzat în premieră şi documentarul amintit mai sus.

 

Primul album solo, intitulat "Faith" s-a bucurat de un succes enorm. Discul a devenit number one atât în State cât şi în Marea Britanie, marcând nu mai puţin de patru single-uri pe primul loc în Statele Unite.

"Careless Whisper", compus de Michael pe când avea 17 ani, a devenit unul dintre cele mai difuzate cântece ale deceniului respectiv, fiind votat de ascultătorii londonezi în ianuarie 1995 drept cea mai iubită piesă a tuturor timpurilor. El însuşi a fost ales "Cel mai bun solist al anului".

 

Până în prezent, artistul a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume, conform site-ului sau oficial. A cântat alături de mai mulţi artişti renumiţi precum Elton John – controversatul cântec de protest adus războiului din Iraq - "Shoot the Dog" sau Paul McCartney (clasica piesă Beatles "Drive My Car" în cadrul Live 8, 2005).

La sfârşitul lui 2006, el a primit 3 milioane de dolari pentru un concert de o oră la Moscova, spectacol susţinut în faţa a 300 de invitaţi. Petrecerea de revelion a fost organizată de miliardarul rus Vladimir Potanin, George Michael deţinând astfel recordul de cel mai bine plătit artist care a cântat în Rusia, depăşindu-o pe Christina Aguilera, care performase la nunta oligarhului rus Andrei Melnichenko în 2005.

Iniţial rezervat asupra orientărilor sale sexuale, George Michael a confirmat în cele din urmă că este homosexual, după numeroase scandaluri publice de indecenţă. Piesa "Jesus to a Child" este de fapt un tribut adus fostului său partener Anselmo Feleppa, decedat din cauza virusului HIV.

De-a lungul timpului, cântăreţul s-a confruntat şi cu dependenţa de droguri, fiind implicat în mai multe incidente ce au avut la bază consumul de stupefiante.

Este cunoscut pentru acţiunile sale caritabile, dar şi pentru atitudinile politice pe care le-a luat de-a lungul timpului (majoritatea condamnând politica războinică a preşedintelui Bush şi a premierului britanic Tony Blair).

 

George Michael a supraviețuit unei pneumonii la sfârșitul lui 2011. France Presse amintește că starea sa necesitase îngrijiri intensive din cauza severității unei infecții cu pneumococ."Aceasta a fost literalmente cea mai rea lună din viața mea, dar am o șansă incredibilă, cu adevărat incredibilă, de a fi aici", a declarat el atunci, după spitalizarea sa.

Retras în ultimii ani, George Michael pregătea un album cu producătorul britanic Naughty Boy. Popularitatea cântărețului a scăzut în anii 1990, dar a revenit în 2004 cu albumul "Patience", care a ocupat primul loc de vânzări în Regatul Unit.

Interpretul lui 'Careless Whisper' a cunoscut în trecut diferite dificultăți legate de droguri și alcool. El a petrecut patru săptămâni în închisoare în 2010 după ce a intrat cu Range Rover-ul într-un magazin din nordul Londrei, sub influența cannabisului, scrie AFP.

Trei ani mai devreme, el fusese găsit leșinat în Mercedesul său și a admis că a consumat droguri, dar a scăpat de închisoare efectuând 100 de ore de muncă în interesul comunității. El a primit o interdicție de a mai conduce timp de doi ani.

Ultimul său album solo, Symphonica, apărut în 2014, a fost disc de aur în Marea Britanie.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră