Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă ,,Poarta Sărutului” începe vineri la Târgu Jiu

05 Aug 2015 | scris de Cristi Severin
Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă ,,Poarta Sărutului” începe vineri la Târgu Jiu
Oraşul lui Brâncuşi este gazda unui eveniment cu totul special, care se desfăşoară în perioada 7-9 august 2015. Primăria Târgu Jiu și Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrul Municipal de Cultură ,,Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului” și Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu Jiu organizează Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă ,,Poarta Sărutului”, ediţia a XIV-a.

Concursul este deschis interpreților și grupurilor folk, înscrierea fiind posibilă pe baza unui formular de înscriere care trebuie depus la sediul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu sau trimis pe adresa de e-mail spa_tgjiu@yahoo.com, data limită pentru înscriere fiind 5 august, cu o singură condiţie:  concurentul să nu fi obținut marele premiu sau trofeul la nici una din edițiile anterioare. Interpreţii/grupurile folk selectate de juriu vor prezenta în competiţia muzicală două piese, una dintre melodii fiind, obligatoriu, un cântec de dragoste.

Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă ,,Poarta Sărutului”, ediţia a XIV-a, cuprinde  şi lansări de carte şi de albume folk. Vor susţine recitaluri extraordinare: Emeric Imre, Dinu Olăraşu, Cristian Buică, Dan Vană, Andrei Păunescu, Victor Socaciu, Stephan Geraksiev & Trupa Denvar, Florin Camen, Trupa Icarus (câştigătoarea ediţiei precedente), Vasile Şeicaru, Magda Puşkaş, Ovidiu Mihăilescu & Trupa Joi, Adrian Beznă. Spectacolele se desfăşoară la Teatrul de Vară din Tâgu Jiu, începând cu ora 19:00, iar intrarea este liberă.
 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră