Festivalul EUROPAfest se amână

07 Apr 2020 | scris de A.A.
Festivalul EUROPAfest se amână

”Ca urmare a prelungirii stării de urgență din cauza pandemiei de Coronavirus cu încă o lună, jmEvents, organizatorul Festivalului Internațional EUROPAfest, aflat la ediția a 27-a și Bucharest International Jazz Competition, aflat la ediția a 14-a, evenimente anuale destinate muzicienilor profesioniști și publicului larg a decis suspendarea concertelor programate pentru luna mai 2020 și mutarea lor într-o altă perioadă.

Evenimentele vor fi reprogramate în a doua parte a lunii iulie, dar confirmarea datei depinde de evoluția stării generate de Coronavirus atât în România, cât și la nivel european și mondial, ținând cont că festivalul EUROPAfest reunește artiști din toată lumea.

Festivalul International EUROPAfest prezintă anual peste 300 de muzicieni de jazz, blues, pop și clasic din Europa, SUA, Australia, Canada, Singapore și alte țări. Unic în România, în 2005 EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeana și Parlamentul European.

Bucharest International Jazz Competition, manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, este cotat între primele 3 concursuri de jazz din Europa. Fiecare ediție include concerte, concurs, jam sessions, workshop-uri, masterclasses.

În această perioada am avut ocazia cu toții să conștientizăm că fără muzică, film, carte, teatru, pictură, fotografie… fără artă și cultura…izolarea în spatiile individuale ar fi fost aproape imposibilă.
Ne dorim ca momentul revenirii artiștilor pe o scenă adevarată și bucuria de a ne afla alături de public într-o sală de concerte să fie cât mai aproape.”, transmit organizatorii, preluat de Hotnews.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră