Festivalul - Concurs Naţional „Ion Dolănescu”, o nouă ediţie în luna septembrie la Târgovişte

13 Aug 2019 | scris de Luminita Ciobanu
Festivalul - Concurs Naţional „Ion Dolănescu”, o nouă ediţie în luna septembrie la Târgovişte

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte, în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Ion Dolănescu” organizează, în  perioada 20-22 septembrie 2019, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului- Concurs Naţional „Ion Dolănescu”.

Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară şi din străinătate, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. Conform Regulamentului, nu se admite participarea aceluiaşi interpret la mai mult de trei ediţii ale Festivalului. De asemenea, concurenţii care au câştigat Marele Premiu nu mai au dreptul să participe la concurs, în schimb câştigătorii celorlalte premii se mai pot înscrie, cu condiţia să nu fi participat mai mult de două ediţii.

Fişele de înscriere în concurs sunt disponibile pe pagina web a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița: www. http://www.cjcd.ro/, vor fi trimise prin e-mail la adresa: office@cjcd.ro sau prin fax la numărul 0245/613112, până la data de 15 septembrie 2019 şi vor fi însoţite de partiturile pieselor pe care concurenţii urmează a le interpreta. Atenţie: fişele incomplete duc la excluderea concurenţilor de la preselecţie! Taxa de înscriere, în valoare de 50 de lei, va fi achitată în ziua preselecţiei la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Tinerii vor interpreta trei cântece: unul fără acompaniament (doină sau baladă), unul cu acompaniament orchestral, precum şi un cântec din repertoriul lui Ion Dolănescu. Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Populară „Chindia”. Este permis şi acompaniamentul cu taraf tradiţional, în condiţiile în care se consideră că acest lucru punere în valoare specificul muzical tradiţional al zonei din care provine concurentul. Acest lucru va fi comunicat în fişa de înscriere.

Preselecţia concurenţilor va avea loc la 20 septembrie 2019, orele 10:00, la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa din Târgovişte, concursul desfăşurându-se într-o singură etapă, în prima zi de Festival, (20 septembrie 2019), la Târgovişte, iar câştigătorii vor evolua în Gala laureaţilor, la 22 septembrie 2019.

Juriul Festivalului- Concurs Naţional „Ion Dolănescu” va acorda următoarele premii: Marele Premiu – Trofeul “Ion Dolănescu”, premiul I, premiul II şi premiul III.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând site-ul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița la adresa: http://www.cjcd.ro/, unde este disponibil Regulamentul Festivalului cât şi fișa de înscriere în concurs.

Festivalul- Concurs Naţional „Ion Dolănescu”este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră