Eveniment underground. „Fanzinul Fanzinelor” in Centrul Claca

20 Mai 2015
Eveniment underground. „Fanzinul Fanzinelor” in Centrul Claca
 Sambata 23 mai, Centrul Claca gazduieste, de la ora 19.00, prezentarea proiectului „Fanzinul Fanzinelor- 20 de ani de fanzine si publicatii Otherground in Timisoara”. Grupul AntroPong* si prietenii ne vor impartasi din „experienta construirii si sustinerii scenei DIY in orasul de pe Bega, pas cu pas, asa cum e drumul de la Sibiu la Cotroceni, prin participarea la editarea publicatiilor independente, organizarea festivalurilor de muzica si activism social, prin sustinerea de concerte si turnee in Romania si Europa, cat si implicarea directa in miscarile sociale locale”.

„Fanzinul Fanzinelor” este o colectie-arhiva incompleta de fanzine Otherground (Do it Yourself, Underground si Punk) publicate in Timisoara in perioada 1994-2014. Volumul de 400 de pagini contine extrase din publicatii precum Apararea Civila, Slogan, Revolta, Lovekills, In League With 32, Scrisori de la Livia Sura si multe altele. Oganizatorii anunta: „vom aveam <Fanzinul Fanzinelor> in mai multe exemplare si-l veti putea lua si acasa. O donatie pentru a acoperi costurile publicarii este binevenita. De vandut nu vindem nimic”.

Dupa prezentare si eventuala sesiune de intrebari, in functie de interesul publicului, va urma o serata punk cu muzica DIY romaneasca din ultimii 20 de ani, pusa de dj AntroPong*.

*AntroPong este un proiect de antropologie underground care isi propune documentarea unor aspecte si manifestari subterane ale vietii culturale, sociale si politice din primii 20-25 de ani de dupa ‘revolutia’ din Romania.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră