Eurovision 2015: Trupa Voltaj, marți seară pe scenă, la prima semifinală

19 Mai 2015
Eurovision 2015: Trupa Voltaj, marți seară pe scenă, la prima semifinală
Doar câteva ore ne mai despart de prima semifinală Eurovision 2015, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena Wiener Stadthalle, începând cu ora 22.00.
În prima semifinală participă 16 ţări, dintre care doar 10 se vor califica în finală.
„Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate și la copiii pe care mulți dintre ei sunt nevoiți să îi lase acasă. Este un preț uriaș pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun”, a declarat Călin Goia înainte de prima semifinală.

„Melodia, show-ul de la Viena și întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe țări și îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, știu că vor fi cu sufletul alături de noi și asta contează enorm”, a adăugat solistul Voltaj.

Luni, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care evoluează în prima semifinală Eurovision au avut primele două repetiții cu costume și cu public în sală. A doua repetiție, chiar dacă nu a fost transmisă în direct, a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala de marți seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate din 20 de țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

Membrii trupei Voltaj s-au declarat mulțumiți de îmbunătățirile aduse show-ului lor pe scenă, în urma discuțiilor pe care le-au avut cu organizatorii în ultimele zile: „Suntem foarte mulțumiți că am reușit să transmitem emoția mesajului nostru”, a declarat Gabi Constantin, chitaristul trupei. (M.C)



Alte stiri din Muzica

Ultima oră