Dirijorul Ion Marin anunță preluarea turneului european al Filarmonicii din Sankt Petersburg

09 Sep 2019
Dirijorul Ion Marin anunță preluarea turneului european al Filarmonicii din Sankt Petersburg

Celebrul dirijor Ion Marin anunță o nouă colaborare de elită, prin preluarea turneului european al  Filarmonicii din Sankt Petersburg.

Inițial, concertele din Italia și Elveția au fost programate cu  Yuri Temirkanov la pupitru, însă dirijorul principal al orchestrei a anunțat imposibilitatea prezenței sale în acest proiect, din motive de sănătate.

Ion Marin extinde astfel colaborarea din această stagiune cu Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg (un parteneriat început încă din anul 2014), în al cărei program fusese deja anunțat că va dirija ciclul de concerte dedicat muzicii franceze, unul dintre repertoriile favorite ale celebrului muzician de origine română.

Dirijorul Ion Marin va conduce, așadar, renumita Filarmonică din St. Petersburg în turneul ce debutează chiar în această săptămână în cinciorașe din Italia și Elvetia.

Programul cuprinde Simfonia a 9-a “Din Lumea Nouă” de Antonin Dvorak și Simfonia nr. 1 de Gustav Mahler. Turneul va avea loc în săli faimoase din Verona, Merano, Milano și Torino (între 11 și 15 septembrie), iar apoi în Elveția, la Lugano ( în 16 septembrie).

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră