Concert al Orchestrei UE pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România

30 Dec 2018 | scris de M.C.
Concert al Orchestrei UE pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România

La 10 ianuarie, "ceremonia de deschidere a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va beneficia de vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi a Colegiului Comisarilor", precizează site-ul romania2019.eu.

Vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bucureşti, alături de Colegiul Comisarilor marchează, la 10 ianuarie, preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

În seara aceleiaşi zile, la Ateneul Român va avea loc concertul susţinut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state membre, între care mai mulţi artişti români recunoscuţi internaţional.

Dirijorul orchestrei va fi Ion Marin, iar corul Filarmonicii George Enescu va fi dirijat de Ion Iosif Prunner, coordonatorul său.

Un concert inaugural al preşedinţiei române va avea loc şi la Bruxelles, pe 24 ianuarie, la centrul cultural Bozar, unde va evolua Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, cu un repertoriu alcătuit din lucrări ale unor compozitori români, între care George Enescu, Grigoraş Dinicu sau Eugen Doga.

Deschiderea oficială a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene va fi marcată la Bruxelles, la 24 ianuarie 2019, cu un concert de muzică clasică, susținut la prestigioasa instituție de cultură BOZAR, de către una dintre cele mai de succes orchestre naționale din ultimii ani,  Orchestra Română de Tineret, condusă de maestrul Cristian Mandeal.

În repertoriu vor fi incluse lucrări memorabile ale unor iluștri  compozitori români, precum George Enescu, Theodor Rogalski, Grigoraș Dinicu, George Grigoriu sau Eugen Doga.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră