De la Londra la Bucuresti. Discuri Balanescu Quartet relansate in Romania

11 Mai 2015
De la Londra la Bucuresti. Discuri Balanescu Quartet relansate in Romania
    

 

 

Cunoscut pe marile scene ale lumii drept unul dintre cele mai interesante proiecte de muzică contemporană, Bălănescu Quartet a semnat cu Universal Music România un contract internațional de reprezentare artistică şi pregăteşte relansarea celor mai importante albume din cariera sa. Compozitor si violonist de exceptie, Alexander Bălănescu are un repertoriu axat pe muzică contemporană, o combinație de instrumente clasice și acorduri moderne.

Cu Bălănescu Quartet, infiintat in 1987, a cantat pe cele mai importante scene ale lumii, de la Opera Națională din Sydney sau Wembley Arena pana la festivaluri rock europene, precum Roskilde şi Sziget. Bălănescu Quartet şi-a consolidat reputaţia unuia dintre cele mai importante grupuri de muzică contemporană din lume, având colaborări cu muzicieni precum: Michael Nyman, Grace Jones, Goldfrapp, David Byrne, Pet Shop Boys, Philip Glass, Kraftwerk sau Kate Bush, dezvoltându-şi un stil unic, plin de forță şi dinamism.

Albumele Maria T (2005), Possessed (1992), Luminitza (1994) și coloana sonoră Angels & Insects (1995) vor fi lansate pe 29 mai și vor fi disponibile pentru pre-comandă, începând cu 22 mai, în format fizic și digital (download și streaming). Pentru a sărbători aniversarea a 10 ani de la lansarea albumului „Maria T”, Bălănescu Quartet va susține, pe 28 mai, în Fratelli Studios, ora 20:00, un concert extraordinar Maria T. (A.R.)

 

         

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră