CONCERTE ÎN WEEKEND: muzică în aer liber, cluburi etc.

25 Iun 2015
CONCERTE ÎN WEEKEND: muzică în aer liber, cluburi etc.
VINERI 26 IUNIE

Radu Almăşan, solistul trupei Bosquito va susţine un concert la Grădina cu Filme. Veţi avea ocazia de a asculta piese noi, dar şi melodiile preferate ale artistului. „Mă pregătesc pentru primul meu concert solo. Voi cânta câteva din piesele mele dragi din toate timpurile dar și câteva cântece originale noi. Nu vă faceți griji, Bosquito va continua cu același aplomb. Aceasta va fi doar o seară în care mă puteți vedea în altă postură. București, vă aștept!” a declarat Radu Almăşan pe pagina sa de facebook.

Fameless, trupa lui Tiberiu Albu (Vocea României), va susţine primul show din carieră la Hard Rock Cafe, vineri, 26 iunie. Câştigătorul sezonului 4 de la Vocea României, Tibi Albu a format Fameless impreuna cu Monyo Csaba (chitara), Andrei Ilie (tobe) si Şerban Georgescu de la White Walls (bass). Tibi, Şerban, Andrei si Monyo vor cânta în premieră piesele la care au lucrat în ultimele luni. Pentru că în timpul concursului Vocea României Tiberiu Albu a primit numeroase sugestii de piese pe care susţinătorii lui şi-ar fi dorit să le audă cântate în finală, Tibi a decis să le facă acestora o surpriza şi să cânte câteva dintre aceste piese în premieră alături de noii lui colegi.

Green Hours prezintă: Țapinarii & friends. Buletin de București, concert aniversar - 14 ani!  Adrian Tănase - voce suavă, chitară si Cosmin Covei - voce gravă au facut urmatorul anunt:”Stimaţi intelectuali, acum 14 ani formaţia vocal - instrumentală Țapinarii, lansa primul disc - "Sunt Fericit"- la Green Hours. Apoi a devenit o tradiţie ca in fiecare iunie sa sărbătorim aceasta frumoasă poveste numită Țapinarii în Grădina Green Hours, din Calea Victoriei 120. Aşadar, ne aşteptăm toţi prietenii, vineri, 26 iunie, de la ora 20.00.

Orchestra Naţională Radio cântă în Piaţa "George Enescu", de la ora 20.00, în cadrul Bucharest Music Film Festival, organizat de ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, Orchestra Naţională Radio va dedica seara în special creaţiilor lui Mozart. concertul va debuta cu uvertura operei Răpirea din serai şi va continua cu două dintre simfoniile sale: Simfonia nr. 25 în sol minor şi Simfonia nr. 40 în sol minor. De asemenea, la bis, spectatorii prezenţi în Piaţa "George Enescu" se vor bucura de celebra uvertură la Nunta lui Figaro, semnată tot de Amadeus. Orchestra va prezenta publicului şi Visul unei nopţi de vară, partitura lui Mendelssohn inspirată de piesa de teatru a lui Shakespeare şi care cuprinde cunoscutul Marş nupţial. Intrarea este libera.

SÂMBĂTĂ 27 IUNIE

Două formaţii grele, reprezentative pentru muzica americană, Toto cântă la Sala Palatului şi Godsmack la Arenele Romane. La Sala Palatului, vom putea fredona piese nemuritoare precum "Africa", "Rosanne" sau "Hold the Line" împreună cu o formaţie intrată în istorie. Având de-a lungul anilor nenumărate proiecte individuale, Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro & Co au apărut pe un numar impresionant de peste 5000 de albume. Acestea, insumate s-au vândut în jumatate de miliard de exemplare in intreaga lume. Performantele au fost recompensate de NARAS (National Academy of Recording Arts and Sciences) cu nu mai putin de 225 de nominalizari la premiile Grammy. Formatia Toto, singura, a vandut 35 de milioane de albume si chiar si astazi continua sa umple pana la refuz stadioane si sali de concerte in intreaga lume. Uşile Salii Palatului se vor deschide la ora 19:00 iar concertul Toto, ce va incepe la ora 20:00 va dura doua ore.

Godsmack susține primul concert în România la Arenele Romane, unde Sully Erna & Co ne vor delecta cu hituri precum „Whatever”, „Voodoo”, „Awake”, „The Enemy”, „I Stand Alone”, dar și cu piese de pe „1000hp”, albumul apărut în august 2014. Una dintre cele mai proeminente formaţii de metal alternativ din lume este compusă din solistul si compozitorul Sully Erna, chitaristul Tony Rombola, basistul Robbie Merrill si tobosarul Shannon Larkin. Daca Toto inseamna , in primul rand, istorie, Godsmack se afla acum in preferintele publicului, fiind invitata la cele mai mari festivaluri de gen precum Download, Rock im Park/ Rock am Ring, Hellfest sau Graspop Metal Meeting. Deasemenea, Godsmack detine un record de invidiat, primele trei albume urcând pe prima poziție în topul Billboard 200. La Arenele Romane, porțile se vor deschide, la ora 19.00, urmând ca la ora 20:00 Dirty Shirt să încălzească atmosfera cu show-ul lor unic. De la ora 21:00, celebrul toboșar Mike Terrana (Tarja Turunen, Axel Rudi Pell) va ține în priză publicul pentru 90 de minute de rock’n’roll veritabil. De la ora 23:00, Arenele Romane vor „sări” în aer când pe scenă vor urca Sully Erna & Co.

DUMINICĂ 28 IUNIE

După concertul incendiar susținut în 2013 la Sala Palatului, Slash revine în România, de data asta pentru o întâlnire explozivă cu fanii în aer liber, la Arenele Romane, pe 28 iunie. Superchitaristul american va evolua alături de Myles Kennedy (solist vocal), Brent Fitz (tobe), Todd Kerns (bass, backing vocals) şi Frank Sidoris (chitarist de turneu, backing vocals). În turneul ce include concertul de la Arenele Romane, Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators promovează cel de-al doilea lor album, „World of Fire”, apărut în septembrie anul trecut la labelul lui Slash, Dik Hayd International. Din program nu vor lipsi You're A Lie, Nightrain (Guns N' Roses cover), Avalon, Back From Cali, You Could Be Mine (Guns N' Roses cover), The Dissident, World On Fire, Anastasia, Sweet Child O' Mine (Guns N' Roses cover), Slither (Velvet Revolver cover), Paradise City (Guns N' Roses cover) si multe altele. În deschiderea lui Slash vor evolua trupele RavenEye (Marea Britanie) şi RoadkillSoda (România). Vezi mai jos o secventa din concertul Slash de la Sala Palatului:

Alte stiri din Muzica

Ultima oră