Concert live cu respectarea distanțării sociale !

02 Mai 2020 | scris de Alex Revenco
Concert live cu respectarea distanțării sociale !

Un oraș din Danemarca a găsit o metodă inedită prin care să poată organiza un concert, pentru a respecta, în același timp, normele de distanțare socială.

Potrivit playtech.ro, este vorba, de fapt, despre o formă de organizare care s-a mai văzut, însă nu este comună pentru concerte. Gândește-te la cinematografele drive-in ale americanilor, numai că în fața spectatorilor nu se află un film, ci un spectacol de muzică live pe care participanții îl pot asculta din propriile mașini. Artistul danez Mads Langer a ținut un concert în acest stil pentru aproximativ 500 de spectatori. Spațiul pentru evenimente a fost organizat în grabă, la marginea orașului danez Aarhus. Concertul a fost anunțat cu șase zile înainte iar biletele s-au vândut în doar șase minute.

Este o premieră atât pentru artist, cât și pentru publicul care a participat la evenimentul organizat în al doilea oraș ca mărime din Danemarca și principalul său port.

Cum s-au respectat regulile de distanțare socială la concert

Pentru a nu risca infectarea participanții nici măcar nu au deschis geamurile mașinii, așa că nu a fost nevoie nici de boxe pentru eveniment. Sunetul a fost transmis ca și în cazul cinematografelor drive in, prin unde radio. De asemenea, interacțiunea cu artistul de pe scenă s-a făcut prin Zoom. Potrivit poliției din oraș, cei care au participat la concert s-au purtat exemplar și au respectat toate regulile pentru a nu risca infectarea. Aceștia au eliberat spațiul la 30 de minute după ce concertul s-a terminat.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră