Concert Dvořák şi Schumann la Sala Radio. Dirijor Cristian Mandeal

08 Iun 2015
Concert Dvořák şi Schumann la Sala Radio. Dirijor Cristian Mandeal
 Vineri, 12 iunie, de la ora 19.00, Orchestra Naţională Radio vă propune reîntâlnirea cu doi mari compozitori - Dvořák şi Schumann - sub bagheta unuia dintre cei mai apreciaţi dirijori români: Cristian Mandeal. Pe lângă o activitate extrem de bogată în România, a dirijat sute de concerte ca invitat a zeci de orchestre, pe patru continente. A fost director artistic la Northern Israelian Orchestra - Haifa şi la Orchestra Naţionala Bască - San Sebastian, dirijor permanent la „Orchestra Haydn” di Bolzano e Trento, dirijor invitat principal al Orchestrei „Halle” Manchester - primul deţinător al acestui titlu în întreaga existenţă de 150 de ani a acestei orchestre, al Filarmonicii din Belgrad şi al Filarmonicii din Copenhaga.

În prima parte a serii de la Sala Radio veţi asculta Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră – semnat de compozitorul ceh Antonín Dvořák şi considerat a fi una dintre cele mai valoroase lucrări ale repertoriului simfonic dedicate violoncelului. Interpretează tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, care în 2010 a câştigat Marele Premiu “Eurovision-Young Musicians”– România.

În cea de-a doua parte a evenimentului, Orchestra Naţională Radio dirijată de Cristian Mandeal va interpreta Simfonia nr. 3 a lui Schumann, supranumită „Renana”, deoarece lucrarea surprinde impresiile de călătorie ale compozitorului după un voiaj în vestul Germaniei, în zona cunoscută sub numele de Renania sau „Ţara Rinului”. (A.R.)

Alte stiri din Muzica

Ultima oră