Concert cu patru trupe hardcore în B52 !

24 Apr 2019 | scris de Alex Revenco
Concert cu patru trupe hardcore în B52 !

Zapruder va cânta vineri, 26 aprilie, în B52 The Club, alături de Ropeburn, I Stared Into the Forest și Avoid Humanity.

Zapruder (foto) este o trupă fondată la sfârșitul anului 2010 în Franța, Poitiers. La bază, aceștia sunt o trupă hardcore dar reușesc să îmbine acest stil cu pasaje math core, post hardcore sau screamo. În ciuda distanței dintre membrii trupei, cauzată de plecarea vocalistului în Canada, Zapruder nu si-au încetat activitatea, ba chiar au mai lansat un nou album în luna noiembrie a anului 2018. Inspirați de trupe ca The Dillinger Escape Plan sau Daughters, aceștia vorbesc în albumul “Zapruder” despre dragoste, prietenie, sex, turnee și, bineînțeles, distanța care îi separă. Zapruder au lansat până în prezent un EP și două albume care pot fi ascultate și cumpărate integral de pe platforma Bandcamp (https://zaprudertheband.bandcamp.com/).

Ropeburn este o trupă hardcore din București, România, care a luat naștere în martie 2014. Aceștia reușesc să redea prin muzica sludge și punk sentimentul de superficialitate al umanității. EP-ul lor, Boundaires of Self Indulgence, aduce în prim-plan ideea de viață și control, vise și emoție, descoperire și religie, traume și agresiune. Acesta poate fi ascultat și cumpărat integral de pe platforma Bandcamp (https://ropeburnro.bandcamp.com/releases). Principalele influențe și trupe de la care a pornit proiectul sunt: Mastodon, Isis, Cult of Luna, Converge, Amenra, Code Orange, The Ocean. Ropeburn au deschis concertele mai multor trupe străine precum: Zatokrev, Hexis, Implore, Eaglehaslanded, The Arson Project.

I Stared Into the Forest este o trupă metallic hardcore din Brașov, România. Cu o bază puternic consolidată și predominată de convingeri DIY, iubire față de libertate și ură față de discriminare, I Stared Into the Forest transmite și scoate în evidență toate aceste principii printr-un mix screamo și metallic math hardcore. Aceștia au lansat până în present două EP-uri și pot fi ascultate, cumpărate și descărcate integral de pe platforma Bandcamp (https://istaredintotheforest.bandcamp.com/). Printre principalele influențe care au dus la fondarea și dezvoltarea acestui proiect se numără: pg. 99, Converge, Celeste, Isis, Defeater, Neurosis, Pig Destroyer sau Reversal Of Man.

Avoid Humanity este un proiect nou, fondat în 2017 în București, România. Proiectul a pornit de la ideea  omului care poate să „meargă departe” atunci când încearcă să evite interacțiunile umane. Responsabilitățile de zi cu zi și contactul cu realitatea îi determină pe membrii trupei să reflecteze asupra corupției, indiferenței, imoralității, urii, sărăciei, furiei și asupra a tot ceea ce este incorect, ulterior transpunând toate aceste gânduri într-un proiect cu sound heavy și sumbru. Prima apariție în online a avut loc în luna aprilie a anului 2019 și a fost însoțită de o piesă pe care o puteți asculta pe Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCiuuiP3eh9uAe71VjUm2k5Q) iar vineri îi puteți asculta în premieră în B52 The Club.

Programul evenimentului este:

19:00 – Open Doors

19:30 – Avoid Humanity

20:15 – I Stared Into the Forest

21:00 – Ropeburn

22:00 – Zapruder

23:00 – B52 Afterparty

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma AmBilet.ro (https://ambilet.ro/tc-events/zapruder-ropeburn-i-stared-into-the-forest-avoid-humanity/) sau EventBook (https://eventbook.ro/music/bilete-zapruder-ropeburn-i-stared-into-the-forest-avoid-humanity) la prețul de 30 lei (bilete normale) și 50 lei (bilet dublu) sau de la intrarea în club, în seara evenimentului, la prețul de 40 lei. Este un eveniment susținut de 7inc, o comunitate care susține și promovează muzica underground din România prin fonduri proprii, din pasiune pentru muzică, din dorința de a ajuta, dezvolta și extinde ideea de colectiv al underground-ului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră