Compozitorul Dumitru Lupu a încetat din viaţă. Avea 65 de ani.

22 Iul 2017 | scris de Alex Revenco
Compozitorul Dumitru Lupu a încetat din viaţă. Avea 65 de ani.

În această dimineaţă, în jurul orei 5.00, compozitorul Dumitru Lupu a murit, anuntul fiind facut pe facebook de sotia acestuia, interpreta Ileana Şipoteanu, a carei zi de nastere este chiar astazi.

Dumitru Lupu a absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucuresti şi a compus peste cinci sute de cântece aflate în fonoteca Radiodifuziunii Române şi a Televiziunii Naţionale. Printre cele mai cunoscute se numără: ”Hai vino iar in gara noastra mica” (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobantu); ”Ce mult te-am iubit (text: Mala Barbulescu, interpreta: Ileana Sipoteanu); ”Ma-ntorc la tine mare albastra” (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordachioaie).

Era profesor la Universitatea Ovidius din Constanta din anul 2014 si membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania. De asemenea, a fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanta şi la Teatrul ”Al. Davila” din Pitesti. A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucuresti şi a compus peste cinci sute de lucrări muzicale, aflate în fonoteca Radiodifuziunii Române şi a Televiziunii Naţionale. Printre cele mai cunoscute se numără: ”Hai vino iar in gara noastra mica” (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobantu); ”Ce mult te-am iubit (text: Mala Barbulescu, interpreta: Ileana Sipoteanu); ”Ma-ntorc la tine mare albastra” (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordachioaie).

Împreună cu Ileana Sipoteanu avea o fată, Dumitrana Teodora.

Corpul neînsufleţit al compozitorului este depus la Casa Mortuară Niculescu de la Cimitirul central din Constanţa.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră