#colectiv Angela Gheorghiu. "Tatăl nostru" pe scena Ateneului Român

30 Noi 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
#colectiv Angela Gheorghiu.

"Cu siguranţă, în spitale sau acasă, sunt oameni sau copii care încă mai suferă şi eu încerc din răsputeri să pot face ceva", a spus Angela Gheorghiu. "Nici nu vă imaginaţi emoţiile prin care trec".

Soprana a spus că a ales un repertoriu special pentru acest concert. "Repertoriul meu de astă-seară a fost, aşa cum mi-a plăcut mie să spun, omenos, pentru oamenii care cred în Dumnezeu şi în cel care ne ajută să trecem chiar şi peste momente absolut înfiorătoare", a spus Angela Gheorghiu. Soprana a precizat că înţelege exact prin ce trec familiile celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Colectiv, pentru că a trecut şi ea prin astfel de momente (sora sa, Elena, a decedat într-un accident de automobil, n.r.), informează Mediafax.

"Să ferească Dumnezeu, dar să şi vă ajute Dumnezeu, pentru că veţi avea nevoie", le-a spus totodată Angela Gheorghiu părinţilor unei tinere decedate în urma tragediei din Colectiv - Ioana Victoria Geambaşu, în vârstă de 18 ani -, care au fost prezenţi la concertul de la Ateneul Român. Mama acesteia i-a dăruit Angelei Gheorghiu o lucrare de artă realizată de fiica sa, iar în foaierul Ateneului a fost organizată o expoziţie în memoria acesteia.

La concertul de la Ateneul Român, Angela Gheorghiu a cântat atât lucrări celebre, precum aria "Vissi d'arte" din opera "Tosca", de Giacomo Puccini, şi aria "O mio babbino caro" din opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, dar şi rugăciunea "Tatăl nostru", alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu".

La finalul concertului care a durat aproximativ o oră şi jumătate, Angela Gheorghiu a spus că este o fire extrem de optimistă şi i-a invitat pe toţi cei care au participat la eveniment să cânte alături de ea imnul naţional al României.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră