Celelalte Cuvinte și-au găsit chitara-pereche. Marius Pop se alătură trupei

14 Sep 2020 | scris de Alex Revenco
Celelalte Cuvinte și-au găsit chitara-pereche. Marius Pop se alătură trupei Galerie foto (2)

Aseară, în grădina Quantic a fost încă un concert memorabil al Cuvintelor. De această dată lista cântecelor (niciodată la fel) a fost-Scrisori iubite, Un sfârșit e un început, Clepsidra, La ceas târziu, Caracteruri, Fântâna, Zmeie, Balanâa, Așa e viața mea, Se lasă rău, Cel din răsărit, Boala de gânduri, Maitreya, Iarbă prin păr, Între vise. Cu toții am avut parte de un sunet beton și o formație care reușește de fiecare dată să te surprindă cu ceva- ieri a fost apariția pe scenă a celor doi Pop, tatăl și fiul. La final, Călin Pop a spus- "Demult nu m-am mai simțit atât de bine pe scenă și am văzut că și colegii la fel. Parcă nici nu ar fi fost pandemie"

Marius Pop a inceput sa cante la chitara la varsta de noua ani si este in mare masura autodidact. Crescand intr-un mediu in care muzica era nelipsita, cantatul la chitara s-a dovedit a fi o alegere fireasca. La 13 ani, Marius a inceput sa cante cu Graal, prima sa trupa, iar 11 ani mai tarziu a castigat Marele Premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu, impreuna cu Ovidiu Cristian (Desperado). In 2010, Marius castiga locul 3 la Ziua Chitarelor, intr-un concurs jurizat de Greg Howe, Andy Timmons, Michael Angelo Batio, Brett Garsed si Richard Hallebeek. In 2011 a castigat premiului „Jaden Rose” la concursul Guitar Idol.

În 2017 Calin Pop si Marius Pop au lansat albumul In-Fusion la Soft Records. Despre acest CD iată câteva vorbe de la Lucian Cremeneanu: „Călin-tatăl și Marius-fiul și-au trimis trackuri unul altuia vreme de câțiva ani, din București în Oradea și retur, până când au ajuns la concluzia că albumul a ajuns la formula optimă. Virtuozitatea și explozivitatea surprinzătoare a ”băiatului lui Călin Pop”, în combinație cu finețea și sensibilitatea multi-demonstrată a ”tatălui lui Marius Pop”, au generat un album pe care vă recomand să îl păstrați pe raftul cu literatură de călătorie. Îmi permit această recomandare, deoarece, de la prima audiție, spiritul și mintea vă vor zbura în direcții greu de anticipat. Piesă după piesă, veți avea surprize în cascadă. Eu am avut una mare de tot – ascultându-l pentru prima dată în mașină, am greșit, pur și simplu, drumul spre casă. Ceea ce mi se pare de-a dreptul un compliment pentru cei doi autori”.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră