Ce face Cri-Gri în pandemie ? Pregătește un concert Lucian Blaga !

30 Mar 2021 | scris de Alex Revenco
Ce face Cri-Gri în pandemie ? Pregătește un concert Lucian Blaga !

Grupul bucureştean Cri-Gri a fost înfiinţat de Ştefan Mardale alături de Vali Baicu în toamna anului 1996. Debutează în februarie 1998 pe scena clubului bucureştean “Big Mamoo”, în formula Ştefan Mardale (voce, chitară), Cătălin Ştefănescu (bass), Vali Baicu – (clape), Vali Nicolescu – (tobe).

La înregistrarea primului album, Glas de peşte – Soft Records 2005, la chitară este Călin Grigoriu, Fernando Drăgănici la tobe şi s-a colaborat cu solista vocală Florentina Ciobanu.

Pe cel de al doilea album, Urma de mâine – Soft Records 2006, alaturi de Ştefan Mardale – voce, Vali Baicu – claviaturi, Călin Grigoriu – chitară, mandolină, voce, Fernando Drăgănici – tobe, Radu Dumitriu – bas, se colaboreaza cu Florentina Ciobanu – voce, backing vocals, Cătălin Ştefanescu – chitară, Tică Alexe – backing vocals şi poetul Chris Tom Tănăsescu.

Au urmat 11 Povestioare ‎(CD)- Trompeta Records- 2009,  Best Off! Beast On! ‎(CD, Album)- A&A Records -2014    

Ștefan Mardale e profesor de muzică și muzician de folk și rock de mai bine de 30 de ani. La București a fondat o Academie de Muzică unde, pe lângă instrument, încearcă să îi invețe pe cei mici și reperele culturale ale muzicii românești. „Cultura muzicală și educația muzicală lipsesc cu desăvârșire, atât în modelele pedagogice instituționalizate, cât și în familiile românilor”, a declarat Ștefan Mardale            

Recent, Ștefan Mardale ne-a povestit urmatoarele „La începutul lui 2018 mă aflam în tabăra de iarnă a Școlii de Rock. Principala activitate era constituirea de trupe care urmau să compună o piesă pe care aveau s-o interpreteze la serbarea de închidere. De la cei mici la cei mai mari încercarea nu e deloc ușoară. Cu muzica merge cum merge dar cu textul e și mai greu. Am avut copii chiar de clasa a patra care râdeau de „versuri” ale unora dintre hiturile vremii lor. Am recomandat  unei trupe „Lecția de Zbor” a lui Nichita.  Nu știu ce am avut în minte pentru că media de vârstă a trupei era aproape de 10 ani. A doua zi Miro, care îmi era elev, a fost delegat să îmi aducă la cunoștință că textul îi depășește. M-am gândit să văd dacă nu cumva mă depășește și pe mine. Mi-am luat avânt și am reușit să leg o melodie. Ea este inclusă în proiectul de concert Lucian Blaga & Invitații de aceea am înregistrat-o într-o sesiune live la începutul lui Martie 2021”.

Cri-Gri cu „Lecția de Zbor”


https://youtu.be/WaIM0lLBgNo

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră