Câştigătorul de anul acesta al concursului Eurovision a primit o inimă nouă

11 Dec 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Câştigătorul de anul acesta al concursului Eurovision a primit o inimă nouă

Are doar 27 de ani, dar inima lui a trecut prin clipe de mare cumpănă de nenumărate ori. Viaţa lui Salvador Sobral, câştigătorul de anul acesta al concursului muzical Eurovision, a atârnat de un fir de aţă. Acum, cântăreţul se află în spital, în convalescenţă, recuperându-se după un transplant complicat de inimă.

Sobral a primit o inimă nouă şi, potrivit medicilor, se simte bine. Recuperarea, însă, va dura mult, luni, au precizat chirurgii de la spitalul Santa Cruz din capitala portugheză Lisabona, scrie BBC News.

Cântăreţul, care suferă de insuficienţă cardiancă de foarte mulţi ani, a câştigat anul acesta concursul Eurovision cu "Amar Pelos Dois" (Iubire pentru amândoi), melodie scrisă de sora lui Salvador, Luisa. A fost pentru prima oară când Portugalia a câştigat acest concurs.

 

"Operaţia a mers bine", a declarat Miguel Abecasis, şeful echipei de chirurgi. "A fost foarte bine pregătit. Este un tânăr care a înţeles dificultăţile acestui tip de procedură", a mai spus medicul, care a mărturisit că Sobral i-a urat succes înainte de operaţia efectuată vineri.

El a asigurat că muzicianul este ”în formă” şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal.

Cântăreţul, în vârstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Când a aflat că va fi operat, el l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit chirurgul.

Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, potrivit postului TVI. În conferinţa de presă, medicii care l-au tratat au precizat că nu se pot pronunţa cu privire la cât va rămâne Sobral internat.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră