Breathelast are un nou single – „Monstrul” (video)

18 Ian 2017 | scris de Alex Revenco
Breathelast are un nou single – „Monstrul” (video)

Grupul bucureştean va lansa un nou single, „Monstrul”, in exclusivtate pe Deezer pe 25 ianuarie, urmat de premiera videoclipului ce va avea loc la concertul din 1 februarie, de la Club Control.

Ionuţ Cojocaru, chitaristul şi fondatorul formaţiei răspunde detaliat întrebării “Cum ştii că o cale aleasă este bună"?: “Trebuie experienţă, frustrare asumată şi explicată, amintiri de toate felurile si neaparat o directie clara pentru care sacrifici timp si resurse, dar atentie, fara regrete. Asa a aparut directia de a aborda cantecele Breathelast SI in limba romana. In momentul in care am simtit ca ne permitem extravaganta de a fi noi insine, fiecare in preajma celuilalt, am inceput sa simtim cu totul altfel posibilitatea de a reda in limba romana aceleasi sentimente pe care le aplicam si pe posthardcore / metalcore , in varianta "english, my love".

Desi nu ne vedem renuntand la ceea ce ne-a purtat pe dorul de a canta, si anume influentele "din afara", ne regasim in cifrul alfabetului local, in asa fel incat ne ordoneaza si ne face sa fim mult mai atenti la ce graim, cum graim si in ce grai muzical sa fie asezata inspiratia, incat sa razbata cu intensitatea Breathelast, dar cu punch-ul mesajului focalizat de versurile actuale, in limba romana. Cu pretentia de a suna un pic mai matur, credem ca exercitiul serios de a aborda piesele in RO ne transforma in o echipa mai buna si mai atenta la detalii si se va revarsa si in celalalat proces de scriere si compunere a pieselor, in engleza.

Ideea ce sta in spatele piesei "Monstru" este una simpla: suntem o trupa ce activeaza pe propriile puteri, dar viata incepe sa prinda radacini in jurul nostru, intr-o societate care nu permite dezvoltarea artistica sau promovarea eforturilor, deoarece, sincer, are cu totul alte probleme de evolutie. In timpul zilei facem parte din cultul imaculat al rigorilor impuse, ascundem demonii nemultumirii prin gesturi de politete si recunostinta fortata sau investita, fata de oameni care nu pretuiesc omul si nici pozitia, doar reflexia in oglinda.

Odata cu venirea noptii, nervii incep sa se destinda si sa reintre in alta lume, lumea ascunsa de cea reala (atat de putin promovata si de mediatizata, incat pare ascunsa), in care noi ne ocupam cu ruperea lantului format de catre rutina prin ceea ce punem in muzica: monstrul din fiecare dintre noi.

Acel personaj care e nevoit sa parcurga o cale ce nu pare sa fie scrisa pentru el, doar pentru ca trebuie, realizand sacrificiul cu fiecare simt care recunoaste prezenta Monstrului. Alb sau negru, inchis sau deschis, rutina sau explozie de traire, toate sunt monede la schimb pentru trecerea dintr-o lume in alta. Si ciclul se va repeta la nesfarsit, pana cand Omul sau Monstrul va castiga. Dar care este unul si care este celalalt? Fiecare dintre noi va trebui sa aleaga pentru el.

Pentru aceasta experienta noua, am ales sa colaboram cu Vladimir Ivanov (Pinholes / BlueCat Studio), avand experienta unor live-uri foarte reusite din trecutul formatiei. Cumva, acest aspect al inregistrarii cu un iz de live ne-a incantat si ne-a sudat pe varianta Breathelast in romana, mai bine. Zis si facut. Astfel, am petrecut doua zile incredibile la Real Sound And Vision Studio, cu Vlad ca inginer de sunet si sfatuitor.

De partea video, atat pentru promo-ul acustic cat si pentru videoclipul oficial, s-a ocupat Anya Dimitrov (BlueCat Studio). A urmat aventura cu filmatul clipului, in mai multe spisoade, centrate in jurul factiunilor principale din formatie care ne domina vietile: Mihai cu masina si nervii  lui, alergand fantomatic prin oras, incercand sa rezolve lucruri desi nimic nu se rezolva niciodata, Ionut si Vali la birou, cu platosele oficiale pe ei, lucrand pentru sistem si Adrian si Herman, omniprezenti la scena, preocupandu-se cu problemele tuturor, dar niciodata cu ale lor. La final, Fabrica ne-a gazduit ca pe una din formatiile ei adoptive, pentru o sesiune video friguroasa, dar foarte animata (unde ne-a ajutat si OldBoysStudio cu lumini, multumim!), unde am concluzionat "Monstrul", pe video.

Cu ajutorul Universal Music Romania, ce ne-au ramas aproape, vom lansa Monstrul deoarece este una din piesele in care am investit atat o varianta de drum nou, cat si foarte multa incredere si simtamant ca aceasta este inca o cale buna pentru noi, ca formatie. Multumim tuturor celor implicati si celor care vad ceva bun si interesant in alegerile noastre muzicale, ne bucuram sa existam prin prelungirea acestei trairi artistice, pana la simturile voastre. Va dorim sa hraniti Monstrul, sa aveti puterea si determinarea de a-l tine aproape, dar sa va gasiti si pe voi insiva, cand ziua pica si noaptea se lasa peste podul dintre dorintele voastre”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră